NIKAD TUŽNIJI POČETAK GODINE U ZAVIDOVIĆIMA, GRAD OKOVAN TUGOM: U TRI DANA PREMINULI MLADI BELMIN I DVA ADMIRA

Region

Građani Zavidovića ne pamte teži početak nove godine. U ovoj novoj, u u njenim prvim otkucajima, prestala su kucati srca nekoliko mladih ljudi.

Baš kao i svi, i građani ove sredine nisu ni slutili da će na mjestima na kojima se postavljaju smrtovnice, vidjeti toliko mladih lica. Jako tužno, preteško… I suza je ponestalo da saperu svu tugu.

Početak 2023. okovao je nekadašnji „grad drveta i rukometa“, u mrtvu tišinu.

Suze, tuga i očaj prate ovu sredinu od prvih sati nove godine.

Nekoliko sati nakon što je ponoć otkucala, otišao je čovjek koji je bio dobra duša grada na tri rijeke. Otišao je Belmin Bašić. Ovog 46-godišnjaka koji je danas ukopan na mezarju Potklečje, smrt je iznenada „pokosila“. Nepregledna kolona ljudi koji su ga danas ispratili na vječni počinak, ponajbolje govori o tome da su Zavidovići ostali bez odgojenog, vrijednog, dobrog sina i brata, dobrog amidže i djevera, rođaka, radnog kolege, prijatelja…

Samo nekoliko sati nakon Belmina, opet vijest o još jednom prerano ugašenom mladom životu. U svojoj 36 godini preminuo je Admir Sušić iz mjesta Rujnica. Iza njega ostali su neutješni otac Rašid, braća Sanel i Midhat.

I dok su se suze još slijevale zbog dva mlada čovjeka koja napustiše ovaj svijet, Zavidovićane pogađa još jedna tužna objava. Iznenada je u 41. godini preminuo Admir Muhić iz mjesta Mahoje. Tuga i nevjerica je u kući Muhića. Neutješni su njegova majka Nura, otac Izet, surpuga Amerisa, kćerke Lamija i Ajša, braća Hazim i Sifet, sestra Izeta, zet Semo kao i druga mnogorbojna rodbina i prijatelji.

Čovjek kao i sva druga živa bića ima ograničen životni vijek, koji mu je propisan prije njegovog stvaranja. Neka preminulim dragi Allah dž.š. podari lijepi džennet, a porodicama sabur.

hayat.ba