Čačak dočekao svoju prvu bebu u 2023. godini: U prva dva dana januara u Zapadnoj Srbiji ubedljivu pobedu odnele su devojčice

Zanimljivosti

U Gornjem Milanovcu prva beba rođena je juče, takođe je u pitanju devojčica, a u toku prvog dana nove godine na svet je stigao i jedan dečak

Rode su po prvi put stigle i u Čačak u ovoj 2023. godini, jer je 2. januara u porodilištu Opšte bolnice rođena zdrava devojčica carskim rezom, teška 3.850 kilograma.

– Carski rez je protekao po planu, a mama i beba su dobrog opšteg stanja. Devojčica je na svet stigla u 12 sati i 57 minuta. Operativni tim činile su dr Vera Vojinović, specijalista ginekologije sa akušerstvom, dr Gordana Suborić, subspecijalista neonatologije i dr Ljiljana Tanasković, specijalista anestezije sa reanimatologiom – potvrđeno je iz Opšte bolnice u Čačku.

U Gornjem Milanovcu prva beba rođena je juče, takođe je u pitanju devojčica, a u toku prvog dana nove godine na svet je stigao i jedan dečak. Predsednik opštine Dejan Kovačević, uručio im je poklon vaučer od 60.000 dinara.

– Ovo je najlepši deo mog posla i ja se uvek radujem kada iza Nove godine dođem da posetim novorođene bebe. Ove godine imamo dve bebe rođene prvog januara, i nadam se da ćemo od ove godine postaviti neke nove rekorde kada je u pitanju broj novorođene dece u Gornjem Milanovcu – izjavio je Kovačević.

Prva beba u Zlatiborskom okrugu rođena je takođe 1. januara u užičkoj bolnici, kada je na svet stigla još jedna devojčica.

Izvor: RINA