DA LI JE DUBIOZA KOLEKTIV OPRAVDALA BUDŽET OD 350.000KM?

Region

Hiljade građana i turista okupilo se ispred Vječne vatre u Sarajevu gdje je bio upriličen javni doček Nove godine odnosno novogodišnji koncert popularne sarajevske grupe “Dubioza Kolektiv”.

Titova ulica u centru grada zatvorena je za saobraćaj već nekoliko sati da bi se ispoštovale sve sigurnosne procedure. Iako se tek očekuje početak novogodišnje zabave, atmosfera na ulicama glavnog grada je uzavrela.

Gradonačelnica Benjamina Karić izjavila je da je budžet za centralnu novogodišnju proslavu u Sarajevu iznosio preko 350.000 KM

Potpisan je ugovor na 350.000 konvertibilnih maraka. U tih 350.000 KM je uključena, pored samog nastupa Dubioze, i produkcija, vatrometi, sama bina, dakle, svi propratni troškovi. – rekla je Karić.

“Na naše veliko zadovoljstvo i radost, kontaktirajući naše hotelijere, imamo informaciju da su smještajni kapaciteti popunjeni između 95 i 100 posto. I oni hoteli koji nisu u potpunosti popunjeni, hotelijeri imaju očekivanja da će biti popunjeni do kraja mjeseca. Turisti su u posljednje vrijeme razvili neke nove navike, da neke rezervacije rade u posljednjem trenutku. Očekujemo da će ove godine hotelski kapaciteti biti popunjeni 100 posto, što u suštini i čini naš najveći kapacitet kada je u pitanju smještaj”, istakla je Adisa Kušundžija, glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo (TZ KS).

crna-hronika.info