GORE MREŽE ZBOG ČOLINE IZJAVE O BOŽIĆU! Pevač na udaru žestokih kritika – “Šta mu bi? Biće da je demencija u pitanju”

Region

Izjava jedne od najvećih muzičkih zvezdi u regionu, Zdravka Čolića napravila je pravu pometnju na mrežama.

Pevač Zdravko Čolić koji je otpevao neke od najvećih domaćih hitova, našao se na udaru kritika zbog svoje izjave. Čola je tokom gostovanja u jednoj emsiji rekao kako je u bivšoj Jugoslaviji bilo zabranjeno proslavljanje Božića – “Imali smo jelku i sve je to bilo vezano za Novu godinu. Božić kao Božić nije bio zato što je bilo vreme socijalizma, komunizma… Nije se smelo obeležavati kao što je to kasnije bilo, kada su nastupile verske slobode…”, a onda je nastao haos na mrežama.

Tviteraši su podelili snimak iz emsije, a mnogi su reagovali burno na Čolinu izjavu istakavši da smatraju da je u potpunosti netačna.

Šta sam se ja kolača najela na Božićima i Bajramima u Jugoslaviji, a nikada me nisu uhvatil. Sad vidim da sam ja zapravo bila disident”, napisala je jedna korisnica na Tviteru, “Čola zaražen virusom populizma”, “Šta mu bi, bio je normalan lik”, “Biće da je ipak demencija u pitanju”, glasili su drugi komentari besnih tviteraša.

Pevač je nedavno govorio o istoj temi i spomenuo da je njegov otac radio u policiji – “U državnom poslu nije smelo ništa da se slavi. Ni Uskrs ni Božić ni Bajram. To je sve bilo zabranjeno. Iz detinjstva nemam te božićne radosti”, rekao je i dodao da se umesto proslave Božića kitila jelka za proslavu Nove Godine.

“Ti verski praznici nisu imali odobrenje. Kasnije kada je sve to krenulo to drugim putem, svako je to obeležavao na svoj način. Danas svako ima pravo da slavi ono što hoće i voli”, zaključio je.

Zdravko Čolić je dugi niz godina u srećnom braku i ima dve ćerke, ali se bračnim vodama kako je istakao dugo opirao. Fotografije s Čolinog venčanja su ostale misterija za javnost, a pevač je otkrio da se ceremonija odigrala na livadi, kao i zašto njegovu suprugu ne viđamo u javnosti.

mondo.rs