Evo Zbog Čega Bi Trebali Piti Mlaku Vodu Sa Limunom: Evo 10 Razloga

Zdravlje

Evo zbog čega bi trebali piti mlaku vodu sa limunom: Evo 10 razloga

Poslusajte savjete

1. Jača imunitet

Limun je krcat vitaminom C koji pomaže u borbi s virozama i jača imunitet. Sadrži i kalij koji kontrolira krvni tlak te djeluje protuupalno. Savšen je u borbi protiv asme i drugih bolesti dišnih puteva. Pomaže željezu da se apsorbira u tijelu.

2. Djeluje kao antioksidans

Direktan unos ove čarobne tekućine u želudac čisti tijelo od toksina

3. Čisti kožu

Limunska voda na tašte djeluje kao antioksidans te tijelo čisti od slobodnih radikala koji mu štete. To utjeće i na stanje kože koja je svakodnevno izložena negativnim vanjskim utjecajima. Djeluje i u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne, usporava proces starenja kože i revitalizira kožu.

4. Za bolju probavu

Limunska kiselina djeluje pozitivno na probavu

5. Pomaže kod mršavljenja

Limunov sok sadrži pektine, polisaharide koji smanjuju želju za hranom. Čaša vode s limunom odmah nakon buđenja pruža osjećaj sitosti te pomaže hrani da se brže razgradi.

6. Balansira PH vrijednosti

Limunska kiselina kao i askorbinska kiselina koje se nalaze u limunu alkaliziraju naš organzam, odnosno krv te ga dovode u balans i time sprečavaju razvoj brojnih bolesti.

7. Popravlja raspoloženje

Vitamin C unesen direktno u organizam, odnosno na prazan želudac djeluje poput energetske injekcije koja popravlja raspoloženje, budi naš organizam i pomaže u borbi protiv depresije, tjeskobe i stresa općenito.

8. Obnavlja stanice kože

Ovaj čarobni napitak značajno djeluje na kožu, a time i pomaže u zacjeljivanju rana i obnavljanju mlade kože te kod smanjivanja vidljivosti ožiljaka.

9. Za svježi dah

Ispijanje vode s limunom na tašte ispire se usna šupljina koja je prepuna bakterija, uzročnika lošeg zadaha. Isto tako, ova tekućina pomaže kod zubobolje i gangivitisa te kod zacjeljivanja ranica i afti u usnoj šupljini.

10. Djeluje kao duiretik

Limfni sustav ima važnu ulogu za naše tijelo, ali i imunitet koji ga štiti. Čaša vode ujutro hidratizira tijelo i vraća izgubljenu tekućinu tijekom noć

(Narodnamuzikauzivo.com)