Djevojčica rođena s organima izvan tijela je dočekala svoj prvi Božić

Zanimljivosti

Šestomjesečna djevojčica koja je rođena s rijetkim poremećajem, organima izvan tijela je s radosnim roditeljima dočekala svoj prvi Božić.

Hannah i Simon Cox bili su presretni kada su saznali da čekaju svoje prvo dijete. Međutim, njihovo je uzbuđenje bilo kratkog vijeka kada je ultrazvuk nakon tri mjeseca trudnoće otkrilo da njihova nerođena beba ima ogromnu omfalokelu, ozbiljnu urođenu manu koja uzrokuje rast glavnih organa izvan djetetova tijela.

Rečeno im je da otprilike jedna od pet beba s ovim stanjem ne preživi. No unatoč izgledima, Hannah i Simon ostali su puni nade i držali su se svoje vjere u Boga dok su prolazili teškim i često neodoljivim putovanjem prije poroda.

Coxovi su odabrali ime Elsie za svoju kćer, ne samo zato što je to obiteljsko ime, već zato što znači “Bog je savršenstvo”. I dok su čekali Elsieno rođenje, držali su se svoje vjere i prepustili Bogu da ih vodi kroz neizvjesnost i strah koji je dolazio s tako složenom trudnoćom.

Hannah je opisala svoju trudnoću kao “vrlo neodoljivu i ponekad vrlo zastrašujuću”, jer im je rečeno da Elsie možda ima problema s plućima, srcem i kralježnicom, kao i da joj jetra, želudac i crijeva rastu izvan tijela.

No unatoč brojnim izazovima s kojima su se suočavali, Hannah je ostala odlučna nastaviti s trudnoćom i saznati što je više mogla o Elsienom stanju.

Težak porod
Porođaj Elsie bio je posebno složen jer su liječnici morali posebno paziti na zaštitu membrane koja okružuje njezine vanjske organe. James Aridas iz Centra za medicinu majke i fetusa, koji je izveo carski rez, rekao je da je ovo najveća omfalokela koju je ikada vidio i da je to bio “delikatan, izazovan porod”.

o unatoč rizicima, sve je išlo po planu i Hannah je uspjela čuti slabašan plač kad se Elsie rodila u bolnici Mater Mothers’ Hospital u južnom Brisbaneu.

Nakon rođenja, Elsie je odvedena u sobu za reanimaciju, a potom na neonatalnu intenzivnu njegu (NICU) gdje je stavljena na respirator. Bilo je to teško i emotivno vrijeme za Coxove, ali su ostali puni nade i molili su se za Elsieno zdravlje i dobrobit.

Dok je Elsie rasla, Hannah i Simon su zadivljeno gledali kako njihova “čudesna” beba nastavlja prkositi izgledima i napreduje. Kako je Elsie rasla, organi koji su nekoć bili izvan njezina tijela povukli su se natrag u njezin trbuh zbog gravitacije. Koža je također narasla preko omfalokele, dodatno štiteći i okružujući organe unutar njezina tijela.

Elsie će na kraju trebati operacija da se preostala crijeva vrate natrag u njezin trbuh. Unatoč tome, ona nastavlja napredovati i razvijati se.

Djevojčica je dočekala svoj prvi Božić
Danas je Elsie sretna i zdrava šestomjesečna beba, a Hannah i Simon zahvalni su na ljubavi i potpori svoje obitelji, prijatelja i crkvene zajednice dok slave svoj prvi Božić sa svojom “čudesnom” kćeri. Dok Hannah razmišlja o putovanju koje ih je dovelo do ove točke, ispunjena je zahvalnošću i dubokim pouzdanjem u Božji plan za njihovu obitelj.

“Morali smo ići s njim i pustiti ga da je vodi i pomaže, a mi ćemo jednostavno učiniti sve što možemo”, kaže Hannah. “Imamo crkvenu zajednicu i imamo kršćansku vjeru. To ništa ne čini lakim, ali je definitivno mjesto utočišta i pomoći.”

Za roditelje koji se suočavaju s mogućnošću da se dijete rodi s organima izvan tijela, Hannahina priča je dokaz snage vjere u Boga.

Dok ona i Simon slave svoj prvi Božić s Elsie, mogu se osvrnuti na prošlu godinu s ponosom i radošću, znajući da su prevladali nevjerojatne probleme i da je njihova “čudesna” kći dokaz ljubavi i milosti Božje.

novizivot.net