Uganđanin Musa Hasahya (67) ima 12 žena, odgojio je 102 djece i već dočekao 568 unučadi

Svijet

Musa Hasahya je rođen 19. siječnja 1955. u okrugu Butaleja u Ugandi, oženio se svojom prvom ženom sa 16 godina, a najmlađe mu dijete ima samo 6 godina

Stanovnik Ugande, Musa Hasahya, može se svijetu pohvaliti svojim potomstvom i brojem žena. Muškarac ima 12 žena, odgojio je 102 djece i dočekao 568 unučadi, napominje Nation.

Gospodin je rođen 19. siječnja 1955. u okrugu Butaleja u Ugandi. Oženio se svojom prvom ženom sa 16 godina 1971. nakon što je napustio školu. Hasahya je bio poglavar sela posljednja dva desetljeća.

– Sve moje žene kuhaju i žive zajedno u istoj kući. Lako mi je držati ih na oku i spriječiti ih da pobjegnu s drugim muškarcima u ovom selu – govori on.

Gospođa Hanifa Hasahya, Hasahjina prva supruga, kaže da njihov muž brine o njihovim potrebama i voli sve žene jednako.

– Kuhamo, jedemo, radimo sve zajedno i spavamo pod istim krovom. On je dobar čovjek za sve nas – govori gospođa.

U njegovoj je kući uvijek bučno i živo, osim toga, nije lako odrediti koje je dijete od koje žene rođeno. Svi su nevjerojatno slični i lako komuniciraju jedni s drugima, njihova kuća izgleda kao školski hodnik tijekom pauze. Glava obitelji kaže da, iako po izgledu razlikuje djecu i unuke, ne zna sve po imenu.

Starija djeca pomažu majkama u brizi o mlađima. Amina Nahiranda, 20-godišnja kći koja se mlada udala, govori da ih je otac dobro odgojio.

– Odrasli smo kao disciplinirana djeca. Iako nije imao puno novca, nitko nije gladovao – napominje ona.

Zabina Hasahya, 28-godišnja najmlađa supruga, kaže da su supruge, ali se vole i ponašaju kao sestre.

– Slogu u našem braku donosi naš suprug, kojeg također tretiramo kao oca. Nitko od nas ga ne vara; ima 67 godina, ali ima energiju 25-godišnjaka – govori ona.

Musa Hasahya kaže da je sretan jer će u budućnosti njegova djeca i unuci imati još djece kako bi proširili njihov klan. Njegov djed, Musa Hasahya, oženio je 30 žena. Između njegovih žena i djece, kaže Hasahya, nema svađa, ali ako dođe do nesporazuma, on to rješava mirnim putem bez ikakvih znakova nasilja.

Dok neka od njegove starije djece već imaju unuke, gospodin Hasahya kaže da je još uvijek dovoljno energičan da ima još djece.

– Još sam dovoljno jak da imam više žena. Napominje da njegovo najmlađe dijete ima samo oko šest godina, a rodila ga je njegova najmlađa žena.

24sata