Mama rodila novorođenče s teškim oštećenjem mozga, a onda učinila nešto sjajno

Zanimljivosti

Mama je rodila novorođenče s teškim oštećenjem mozga da bi nakon njegove smrti darovala organe drugim bebama u potrebi.

Kad je Krysta Davis bila 18 tjedana trudna sa svojom kćeri, primila je šokantnu vijest. Njezino nerođena beba imalo je Anencefaliju, urođenu manu s kojom se dijete rađa bez dijelova mozga i lubanje.

Liječnici su dali majci Krysti mogućnost da odmah rodi Rylei ili je nosi dovoljno dugo kako bi njezine organe mogli darovati bebama u potrebi.

Krysta je tada odlučila nositi bebu Rylei do kraja. “Ako nisam bila u mogućnosti dovesti dijete svojoj kući, barem drugi mogu dovesti svoje bebe kući.”, rekla je majka.

Sljedećih 5 mjeseci Krysta je nosila dijete dok je tijelu davala vremena da uzgaja organe što bi bio neprocjenjiv dar obiteljima.

Krysta je rodila Rylei 24. prosinca, ali liječnici su je obavijestili da njezina kćerkica preživjeti samo 30 minuta.

“Nakon što su joj prerezali pupčanu vrpcu, položila sam je na prsa, kožu na kožu, mazila sam ju i plakala jer sam bio tako zaljubljena. Bila mi je tako savršena i lijepa.”, rekla je Krysta.

“Ne bih mijenjala ovaj tjedan za bilo što na cijelom svijetu.”, napisala je Krysta na Facebook stranici posvećenoj svojoj kćeri.

Samo tjedan dana nakon što je došla na svijet, beba Rylei je otišla na nebo. Liječnici kažu da je čudo što je uspjela tako dugo ostati živa. Rylei je zatim odvedena na operaciju nakon koje su njezini organi darovani drugima.

Ryleienoj obitelji šaljemo puno ljubavi i zagrljaja.

saznajemo.info