Rekli su joj da je najružnija žena na svijetu i da se ubije – ovo je njen odgovor

Zanimljivosti

Rekli su joj da je najružnija žena na svijetu, savjetovali su joj da se ubije, cijelo vrijeme je vrijeđali, a ovo je njen odgovor.

“Bilo je svakakvih komentara. Nazivali su me čudovištem i pitali se zašto me majka nije abortirala. Kako oprostiti ljudima koji su mi savjetovali da se ubijem“, pita se Lizzie Velásquez koja je dane provodila plačući misleći da je njenom životu došao kraj. Rekli su joj da je najružnija žena na svijetu i da se treba ubiti.

Sada ima 26 godina i na najbolji način uzvratila je zlobnicima snimanjem dokumentarnog filma o njoj. U njemu je ispričana cijela priča o njenoj borbi sa stanjem zbog kog nije mogla dobiti na težini.

U njemu je opisan put zlostavljanja na internetu do žene koja se bori protiv nasilničkog ponašanja.

Rođena je s Marfanovim sindromom i lipodistrofijom, koji onemućavaju da se masti ravnomjerno raspoređuju u njenom tijelu. Teška je svega 26 kilograma.

”Najružnija žena” na svijetu je uputila poruku svim zlobnicima
“Sve što sam znala je da imam taj sindrom, što je značilo da se nisam mogla udebljati. Kada sam bila manja mislila sam da svi izgledaju poput mene”, kazala je Lizi, i dodala da su je maltretirali i u školi zbog njenog izgleda.

“Moj život je u mojim rukama baš kao što je vaš u vašim. Vi odlučujete hoće li vaš automobil voziti dobrim ili lošim putem. Vi odlučujete što je vaša suština.

Odlučila sam da ljudi koji su rekli “ubijte to vatrom“ neće da me definiraju. Najbolja osveta svima koju su rekli da sam ružno čudovište je da to negativno pretvorim u nešto što će mi omogućiti da radim pozitivne stvari. Zadala sam sebi da ću biti motivacijski govornik, napisati knjigu, diplomirati na fakultetu i imati svoju obitelj.

Eto, do sada sam uspjela biti govornik, upravo sam završila fakultet i za koji dan predajem rukopis za treću knjigu. Zapitajte se – što vas definira. I onda upotrijebite sve ono negativno da vas motivira. Garantiram vam – pobijedit ćete”, poručila je Lizzie u jednom svom govoru za konferenciju TED. Ona sigurno nije najružnija žena na svijetu!

novizivot.net