Prodaje salaš iz bajke kod Bačke Topole: 20.000 evra može na njemu da se zaradi godišnje

Zanimljivosti

Cena ovoj bajkovitog salaša iznosi 170.000 evra i ceo je uknjižen

U Srbiji ima na pretek poljoprivrednih gazdinstava na prodaju, a čitavo domaćinstvo može da se pazari i po neverovatno niskim cenama. Međutim, salaši, nekadašnja poljoprivredna gazdinstva koja su se protezala pre svega širom Vojvodine, sve su manje u ponudi, a cena varira od 5.000 evra do neverovatnih 600.000 evra, za one salaše koji mogu da se pretvore ili već jesu čitava etno sela.

Na popularnoj platformi za prodaju nekretnina pojavio se jedan takav salaš u blizini Bačke Topole.

U pitanju je salaš koji se nalazi na pola puta između Novog Sada i Subotice, a prednost mu je i to što se nalazi tik uz auto-put.

Salaš se sastoji od 151m2 stambenog prostora (terasa, dve sobe, kuhinja, kupatilo, drugi deo koji je u sirovom stanju površine oko 100m2 i vinskog podruma koji se prostire na 70 metara kvadratnih)

Takođe ovo imanje, koje mnogi nazivaju salašem iz bajke”, prostire se na dva hektara zemlje, a na njemu je i voćnjak sa oko 900 stabala voća.

Zasađeno je 600 stabala kajsija, 30 stabala višnje i isto toliko šljive.

Vlasnici napominju da salaš ima i arteški bunar dubine 103 metara, koji napaja voćnjak po sistemu kap po kap.

Cena ovoj bajkovitog salaša iznosi 170.000 evra i ceo je uknjižen.

U oglasu se navodi da je voćnjak pogodan i za razvoj turizma, ali i za bavljenje poljoprivredom, budući da od prodaje voća može da se zaradi oko 20.000 evra.

(Telegraf Biznis)