Do sela Djeda Mraza ne treba više potegnuti do Finske, samo do Slovenije

Zanimljivosti

Romantično slovensko seoce Aplska Vasica nudi pravi romantični bijeg u zimsku čaroliju Ono što obećavaju je da će svake godine selo biti prekriveno snijegom, za što se treba pobrinuti priroda, za sve ostalo, lampice, ugođaj, ukrase, domaću hranu brinu se gostoljubivi domaćini Ovdje je i jezero, pogled na planinske vrhunce i sjajan resort Jasna Chalet čiji prozirni baloni koji su dio bara su nas oduševili Daleko je finski Rovinemi, najpoznatije selo Djeda Mraza, a znamo i da nordijske cijene nisu baš najniže. Ne opovrgavamo, svašta se tamo može doživjeti, od susreta s pravim Djedom Mrazom, do spavanja u hotelu od leda, ali za mnogo manje novca i s malo mašte ovako romatično seoce može se naći u našoj blizini. Ovaj puta apeliramo na seoce i obližne prirodne ljepote u susjednoj Sloveniji čije fotografije su nas očarale. Idelano za odmor od nekoliko dana na snijegu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasna Chalet Resort (@jasnaresort)

I nisu očarale samo nas, jer nadimak “selo Djeda Božićnjaka” već je gotovo postalo i službeno ime malog i apsolutno pitoresknog mjestašca Alpska Vasica. Trg s crkvicom, male uličice i mnoštvo osvijetljenih i ukrašenih drvaca i kućica s božićnom ponudom ondje očekuje posjetitelje. Jedna od stvari koje ovdje ističu je da selo svake godine bez greške zatrpa i snijeg, za pravi zimski ugođaj koji je posljednjih godina rijetkost u mnogim krajevima.

Jedna od obližnjih super lokacija je i Jasna Chalet Resort s pogledom na jezero, restoranom, barom, vrtom i terasom, a posebno šarmatni su njihovi prozirni “baloni” u kojima se možemo častiti na toplom dok snijeg doslovno pada na nas. U okolici gosti mogu uživati u pješačenju, skijanju i vožnji bicikla.

U ovoj zimskoj bajci možda nas neće dočekati osobno Djed Mraz, zna se daje on trenutačno pretrpan poslom u Finskoj, ali sva ostala romantika je ovdje, od bogato ukrašenih ulica i središnjeg trga seoca sa svečano okućenim i osvjetljenjim kućama i ulicama do dobre domaće hrane i, naravno, “kuhančeka”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jasna Chalet Resort (@jasnaresort)

miss7