Bračni par je odbio savjet da pobace dijete – sada imaju malo čudo

Zanimljivosti

Liječnici su bračnom paru ponudili nekoliko opcija, od kojih je glavna bila pobačaj nerođenog djeteta. Odbili su pobaciti dijete i sada imaju čudo.

Kada je bila na pola trudnoće, dobila je užasne vijesti. Ultrazvuk je otkrio da na bebinom mozgu postoji nekakvo nepravilno tkivo.

Arrian i Drew Corpstein su potražili drugo mišljenje. Drugi je liječnik utvrdio da se kod njihovog nerođenog djeteta, Matthewa, mozak nije podijelio na dvije polutke.

U najboljem slučaju, prema liječniku Joni Conklinu, koji je radio s Corpsteinima „dijete bi živjelo samo nekoliko dana“. Liječnici su tako paru dali nekoliko opcija, od kojih je glavna bila pobačaj.

No Corpsteini su bili pobožni kršćani te su znali da takav prekid trudnoće nije opcija. Arrian Corpstein je rekla da odluka o pobačaju „nije na njoj“.

„Znali smo da se naša beba vjerojatno neće roditi živa“; rekla je. „Što god se dogodilo, u Božjim je rukama.“

Upravo su u Božje ruke Corpsteini stavili svu svoju nadu i vjeru.

Arrian Corpstein je došla do kraja trudnoće, pomno ju prateći. Tada, nakon 3 dana trudova, rodila je Matthewa u nedjelju, 29.7.

On je još uvijek živ.

Drew Corpstein je porodio njihovog sina. Nekoliko trenutaka nakon rođenja, stavili su novorođenče na Arrianina prsa gdje je nadišao sva očekivanja. Maleni se Matthew odmah primio za majčine grudi.

„Medicinska mu je sestra dala 10/10 za tu reakciju“, Arrian Corpstein se prisjeća, „Rekli su nam da novorođenčad to većinom ne radi.“

Nakon što su se konzultirali s liječnicima, Corpsteini su dopustili liječnicima da snime mozak njihovom sinu. Drew je rekao da je smatrao da je njihovo vrijeme s Matthewom „ograničeno“ tako da ga nisu htjeli dati na testiranje ni na sekundu.

Jan Fick, medicinska sestra koja je pomogla donijeti na svijet 3500 beba te je promijenila 800 000 pelena u svojih 36 godina rada, uvjerila je par da je vrlo važno da Matthewu snime mozak.

Bila je u pravu. Ispostavilo se da je beba bila krivo dijagnosticirana.

Mozak malenog dječaka bio je potpuno formiran, no imao je nakupljenu tekućinu koja ga je pomaknula u stranu. Liječnik je rekao da se to može riješiti operacijom koja će pomoći isušiti tekućinu.

„Rekao je da je imao 30 takvih zahvata u godini dana te da vjeruje da će se bebin mozak vratiti na mjesto“, prisjeća se Arrian, „Rekao je da Matthew ima veliku mogućnost za normalan život.“

Concklin je dodala da je to „vrlo rijedak slučaj“, jer je većina prenatalnih dijagnoza točna.

Beba se vratila u bolnicu na njegu 19.8 gdje će ostati nekoliko tjedana. Nedugo nakon rođenja dobio je meningitis te su liječnici morali privremeno ukloniti cijev koja je pomagala pri isušivanju tekućine.

Drew je u nedjelju rekao da se stanje njihovog sina poboljšava.

saharica247.site