Snimak dečaka sa Daunovim sindromom koji sedi sam u holu sve rastužio: Oglasila se direktorka vrtića

Region

Direktorka tvrdi da je sve inscenirano i da je majka snimila dete

Na društvenim mrežama pojavio se video snimljen u vrtiću “Trnoružica” u Širokom Brijegu koji je brzo postao viralan, a na snimku se vidi dečak sa Daunovim sindromom kako sedi u holu vrtića.

Direktorka tvrdi da je cela situacija inscenirana
Prema navodima pojedinaca na društvenim mrežama, dečaku Jakovu je onemogućeno učestvovanje u organizovanoj priredbi. Portal “Avaza” je kontaktirao direktorku vrtića Zdenku Zovko, koja je istakla da je cela situacija inscenirana.

“To apsolutno nije tačno. Sutra ćemo dati saopštenje za javnost. Snimak na kojem je dete ostavljeno u holu, gde izgleda tako ružno, ja bih se zgrozila. Znači mama kada je krenula kući, obukla je svoje dete, zatvorila je vrata pred ulaz tako da je ispalo da smo mi to dete samo zatvorili a mi u drugoj prostoriji radili priredbu”, ispričala je ona.

Ističe da je sve inscenirano da ispadne kao “da je dete u kavezu”.

Prema njenim rečima, majka je uzela to dete, obukla, obula ga u prostoriji ispred ulaza gde je garderoba za decu i snimila ga.

“To je veoma drago dete, dete sa Daunovim sindromom, njemu dajemo slobodu, penjao se na binu, silazio. U nekim trenucima sam ga čak ja htela uzeti do sebe da sedne da malo odmori, da sedi duže. Sve je to izvučeno iz konteksta i ružno prezentovano. Ali evo ja sam tu, ni od čega ne bežim, ja sam spremna na sve. Stvari nisu onakve kakve se čine”, zaključila je direktorka vrtića u razgovoru za portal “Avaza”.

(Telegraf.rs)