Pokazao kakav je: Katarski šeik je držao sve pod kontrolom, a onda je došao Zlatan!

Showbizz

Najveća utakmica u 2022. godini nije mogla proći bez Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin bh. korijena je stigao u Katar gdje posmatra utakmicu finala Mundijala između Argentine i Francuske. Tom prilikom se najbolje vidjelo ko je i šta Ibra u svijetu fudbala.

Ljudi rođeni ili oni koji su porijeklom iz BiH imaju specifičan smisao za humor. Jednostavno znaju reći prave riječi kako bi izmamili osmijeh na licu kod svog sagovornika.

To je očigledno i slučaj sa Zlatanom Ibrahimovićem. Iako je ovaj napadač rođen u Švedskoj, njegov otac Šefik ga je svojevremeno opisao kao Bošnjaka sa dna kace pošto je poprimio većinu običaja od svog oca koji ga je odgojio u teškim uslovima.

Da je Ibrahimovića zaista poseban pokazao je to i danas na Lusail stadionu kada se susreto sa katarskim šeikom Tamim Bin Hamad Al Thani.

Al Thani je sve držao pod kontrolom, djelovao je kranje ozbiljan, a onda mu je prišao Ibrahimović, pozdravio se s njim i obojica su prasnuli u smijeh.

Poslije toga je razmijenio i nekoliko riječi sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom uz podignutu ruku kao da poručuje da je on glavni.

Ibrahimović i Al Thani se poznaju od ranije, tačnije upoznali su se prije 10-ak godina kada je čuveni napadač potpisao za PSG te su još uvijek u dobrim odnosima.

Inače, Ibrahimović je sada već antologijski susret gledao u društvu svoje dugogodišnje partnerice Helene za koju se interesantno još uvijek nije vjenčao iako su dugi niz godina u vezi.

Prije samog finala nastala je i jedna od “najskupljih” fotografija ikada na kojoj se nalaze osim Ibrahimovića još Novak Đoković i čuveni MMA borac Khabib Nurmagomedov te Paul Pogba.

Dolazak na Lusail stadion se za Zlatana pokazao kao puni pogodak jer je uživo sa tribina pratio utakmicu koja sigurno može poprimiti epitet najbolje u historiji.

Inače, što se tiče Zlatana njega i ne vežu lijepe uspomene za svjetska prvenstva pošto je na dva učešća upisao pet nastupa i niti jednom nije zatresao mrežu.

Nakon odigranog finala u kojem je Argentina poslije 140 minuta velike borbe i penal-drame pobijedila Francusku Ibrahimović i nije djelovao previše impresionirano.

Dojam je da je Zlatan navijao za Francusku što potvrđuje i njegov hladnokrvni govor tijela te na neki način i razočaran izraz lica.

Inače, nekoliko dana prije samog finala legendarni napadač je kazao da je negdje zapisano kako će Messi biti prvak svijeta što se na kraju ispostavilo tačnim.

sportsport.ba