Bruka na slavi: Domaćica poslužila mrsnu trpezu u sred posta pa pobegla sa slave – Evo odakle se javila

Zanimljivosti

Sezona je slava, a budući da je u toku Božićni post, priprema se posna trpeza. Međutim ima i onih koji u vreme posta posluže mrsnu hranu kada slave.

Kako onda treba da se ponaša gost koji posti? Šta da radite ako postite, odete na slavu, a tamo vam posluže pečenje? To se dogodilo jednoj korisnici Tvitera koja je javno podelila situaciju u kojoj se našla.

„Idem na slavu, a ono mrsna trpeza usred posta, svi jedu ja ne, izvinjavaju se pa se čude još, donose ribu. Domaćica kojoj je inače i rođendan otišla sa sopstvene slave i nema je. Ljudi moji, ja ovo u životu nisam videla. Slava je svetinja. A sve tobože vernici. Rekoh im“, napisala je Tviterašica.

Njena objava izazvala je lavinu komentara, neki su je podržali, a drugi osudili jer smatraju da nije trebalo to da kaže.

„Ili slaviš kako je običaj ili ne slaviš uopšte, prosto i jednostavno“, jedan je od komentara ispod ove objave. „Ženo, mogla si im prećutati, greh na njihovu dušu“, dodao je drugi korisnik Tvitera.

„To je samo komentar bio. I neko treba da kaže. Zato što svi razmišljaju upravo tako „prećutati“ e zato se tako i radi. Sveštenik je počeo da ide po kućama i da im govori al oni se opet prave pametni“, objasnila je dodatno autorka objave.

Napomenula je i da je u toku Božićni post i da je trebalo da im „padne na pamet“ da neko možda posti. Kako je dalje objasnila „domaćica je otišla kod nekog i napila se. Još se izvinjava porukama“, dodaje zapanjena gošća.

„Ima krajeva gde je iz nekog razloga obicaj da se sprema mrsno. Nije to nista novo. Tako da prihvatis ili odes sa slave. Prosto“, „Desilo mi se više puta. I još su me kritikovali zato što postim“, dodali su drugi.

Izvor: kurir.rs