Zašto Hakimi prvo trči majci, pa tek onda supruzi? Životna priča ove žene ledi krv u venama

Svijet

Achraf Hakimi je igrač svjetske klase. Da nije tako ne bi Inter i PSG kombinovano njegov igrački karton platili više od 100 miliona eura. Sjajni desni bek briljira na Svjetskom prvenstvu sa svojim Marokom, a nakon svake pobjede prvo u zagrljaj otrči svojoj majci.

Gospođa Saida Mouh je do sada bila nepoznata većini ljubitelja fudbala, a zahvaljujući svom sinu stekla je planetarnu slavu posebice nakon briljantnih izdanja Maroka na Mundijalu u Kataru.

Njena životna priča je zaista srceparajuća i šta je sve žrtvovala za svog sina zagrljaj i poljubac su najmanje što za nju može učiniti Achraf.

Saida i njen muž Hasan su u ranim 20-im godinam doputovali u Španiju za boljim životom. I Achraf se rodio u toj zemlji, ali od malena je odgojen da za njega postoje samo Lavovi Atlasa.

Sve su žrtvovali za uspjeh svog sina i pobrinula se da Achraf osjeti majčinu ljubav na nabjolji mogući način. Sjajni fudbaler PSG-a je svojevremeno otkrio da je bila spremna na bilo kakav posao samo da svojoj djeci omogući koliko-toliko normalne uslove.

sportsport.ba