OD OVE SCENE JE CELA ITALIJA PLAKALA Mali Mirko je imao leukemiju i ostvario mu se san da upozna Sinišu

Zanimljivosti

Još jedan dokaz koliko je bio veliki.

Tužne vesti za fudbalski svet – preminuo je proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović u 54. godini života posle duge i teške borbe za leukemijom.

Dugo je trajala kritična situacija, a Sportal je 15. decembra kontaktirao više Mihinih bliskih prijatelja, baš bliskih i baš više njih. Svima je zabrinutost nadjačala nevericu, uz konstantno prisustvo tuge u rečima. Nažalost, kobna vest stigla je dan kasnije.

O tome o kakvom se velikanu radilo izlišno je trošiti reči, a o tome dovoljno govori situacija u kojoj se Miha našao u društvu dečaka koji je bolovao od leukemije.

ada imate samo 12 godina i gledate 22 ljudi kako trče za loptom u nadi da će postići gol, svi vam oni deluju kao heroji. Ali kada imate 12 godina i borite se protiv leukemije i odlučite da napišete pismo jednom od svojih idola koji se takođe boriti protiv istog opakog čudovišta, onda ste vi pravi heroj.

Siniša Mihajlović nikada nije voleo kada su ga nazivali herojem, ali baš ta reč mora da se pripiše Mirku, koji mu je pisao nakon što je saznao da srpski stručnjak boluje od teške bolesti, piše Telegraf.rs.

Video sam da ste izuzetno tužni. Niko drugi sem mene ne može da razume vaš strah, jer iako imam samo deset godina, razumem da je strah isti za sve. Nemojte da se predate, pustite suze i učinite sve što možete. Brzo ćete ozdraviti, a onda ćemo se jednog dana možda videti na terenu – napisao je tada mali Mirko u pismu Siniši Mihajloviću.

I taj dan je konačno došao. Mirko se oporavio od uspešne operacije koštane srži i leukemije, a zahvaljujući angažovanju italijanskih novinara dobio je priliku da lično upozna Sinišu Mihajlovića. Priča je bila emitovana na prvom kanalu italijanske televizije, a komentari koji stižu iz Italije govorili su da je izuzetno emotivna.

Mirko i Siniša su konstantno bili u kontaktu tokom svoje borbe protiv leukemije, a sada kada je sve iza njih, mališan je došao u posetu svom idolu na stadion Bolonje gde je imao priliku da upozna igrače u šutira penale Mihajloviću koji je stajao na golu.

– Bio si izuzetno jak. Uopšte nije lako izboriti se sa leukemijom. Jesi li plakao dok si bio u bolnici? I ja sam. Plačem i sada. Plakao sam kada sam primio tvoje pismo – rekao je Mihajlović prilikom Mirkove posete stadionu Bolonje.

blic.rs