Ćiro Blažević: Kraj se bliži, bojim se da je ovo moja zadnja nagrada i zadnji govor u životu

Region

Ćiro Blažević: Ovo je velika nagrada, skupio sam snage doći

Legendarni trener i bivši selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević prvi je dobitnik nagrade za doprinos razvoju sportske kulture i društvene tolerancije “Vladimir Beara”.

To je nagrada koju je pokrenulo sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj. Ćiri Blaževiću je ovu nagradu uručio predsjednik ovog sportskog društva i njegov dugogodišnji prijatelj Milan Martinović.

Ćiro je bio vidno uzbuđen i potresen zbog ove nagrade.

– Znate da sam primio pregršt nagrada u životu, ali ova mi je najdraža. Uvijek sam kroz život mirio ljude, a mi smo svi s ovog podneblja dobar narod, samo katkad imamo budale koje nas vode – rekao je Ćiro i kroz suze nastavio:

– Bojim se da je ovo posljednja nagrada koju ću dobiti u životu. Bojim se da je ovo i moj zadnji govor koji ću održati pred ovako eminentnim skupom, moj kraj se bliži. Ipak, skupio sam snage doći ovamo, jer ovo je velika nagrada. Vladimir Bara bio je moj idol, divio sam mu se, bio sretan kad sam ga upoznao i stisnuo ruku. Bio je najveći golman ikad na ovim prostorima, prenosi Jutarnji.hr.

Podsjetimo, Ćiro Blažević se bori s karcinomom. Bolest mu je prvi put dijagnosticirana 2011. godine, dva puta je pobijedio, ali se opet vratila prošle godine.

avaz.ba