Uspeli smo, “najbolji narod na svetu čuva Petra Mićića”: Dečak iz Kragujevca ide na lečenje u Nemačku

Region

Hvala vam na svakoj toploj reči ljubavi, pomoći, izdvojenom dinaru, dobri i plemeniti narode srpski, napisao je Petrov tata

Mali Petar Mićić (12) iz Kragujevca, kojem se vratio zloćudni tumor, opet će otići na lečenje u Nemačku, jer smo opet uspeli – saupljen je novac.

Ova vest objavljena je na Instagram stranici sviuzpetramicica.

– Uspeli smo! Hvala vam. Hvala vam što ste bili uz Petra, uz nas. Novac za lečenje je prikupljen na čemu smo vam do neba zahvalni. Voli vas porodica Mićić – napisala je Petrova porodica.

A, na Fejsbuk stranici njeov otac Goran je postavio najemotivniji status – najbolji narod na svetu čuva Petra Mićića.

– Petar Mićić Vam šalje poljupce. Najbolji narod na svetu čuva Petra Mićića. Hvala Vam na svakoj toploj reči ljubavi, pomoći, izdvojenom dinaru, dobri i plemeniti narode srpski!, napisao je njegov tata koji je uz ove rei okačio i Petrovu fotografiju.

Petar je kao što smo već objavili imao kratak rok da ponovo sakupi novac i ode na lečenje u Nemačku.

Petar je oboleo od sarkoma potkolenice koji pogađa četvoro u milion dece.

– Posle objavljivanja kraja i odlaska na lečenje, i završetka istog, zloćudni tumor se vratio. Voleli bismo da vam se obratimo nekim lepim vestima, ali moramo opet da vas zamolimo za pomoć. Potrebni ste nam. Kao i prvog puta, klinika u Nemačkoj nam je dala kratak period mogućnosti da sakupimo novac. Uspeli smo prvi put, verujemo da ćemo uspeti ponovo. Imamo samo 150 sati. 150 sati koje moramo da pobedimo. Pošaljite sms 961 na 3030, podelite objavu, ispričajte ljudima za Petra. Možemo to da uradimo ponovo, da Petar pobedi rak, a mi pobedimo zajedno sa njim. piše u objavi na Instagram stranici sviuzpetramicica.

Da podsetimo, rođen je 4. oktobra 2010. godine u Kragujevcu. Njegovo bezbrižno detinjstvo je prekinula užasavajuća dijagnoza da se u njegovom telu razvija zloćudni rak (sarkom u levoj nozi) koji se širi velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece od 1.000.000.

Bolnica za lečenje sarkoma kod dece u Štutgartu odmah tada je pristala da Petar tamo nastavi lečenje. Neophodne su operacija, terapije i rehabilitacija. Tada su imali kratak rok da sakupe 150.000 evra.

Petrovo lečenje na klinici u inostranstvu trajalo je 10 meseci, nakon čega se kao pobednik vratio svojoj kući, ali kada je već krenuo u školu i vratio se svom dosadašnjem životu pojavio se problem ponovo.

Na kontrolnim pregledima konstatovano je da su prisutne nove promene na nozi, da je potrebno da Petar ponovo započne lečenje na klinici u inostranstvu i novu bitku za svoj život ali je za nastavak lečenja ponovo potrebno klinici uplatiti značajna sredstva, piše na sajtu Fondacije “Budi human”.

Pomozimo Petru!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 961 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human961 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000843920-86

Uplatom na devizni račun: 160600000084396548
IBAN: 160600000084396548
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs