Strava u Metkoviću: Žena (43) je stavila 10 apaurina mužu (64) u kavu. Htjela ga ubiti!

Region

Žena je iskoristila nepažnju svog 21 godinu starijeg supruga koji je, ne sluteći što se nalazi u šalici s kavom, popio napitak. Ubrzo mu je pozlilo te je potražio liječničku pomoć. Sudac istrage ženi je odredio istražni zatvor

Žena (43) pokušala je ubiti svog supruga (64) tako što mu je u šalicu s kavom koju je pio ubacila 10 tableta lijeka Apaurin od 10 mg. Učinila je to u subotu, 10. prosinca, oko 9 sati, u obiteljskom stanu u Metkoviću.

Ne znajući što se nalazi u šalici s kavom 64-godišnjak je popio napitak nakon čega mu je, uslijed djelovanja lijeka, pozlilo te je zatražio liječničku pomoć.

Muškarac je, kako doznajemo, osjećao slabost i prvu je pomoć potražio u Metkoviću nakon čega je hitno prebačen u dubrovačku opću bolnicu gdje su mu ispumpali želudac. Nakon ukazane liječničke pomoći pušten je na kućnu njegu.

Policija je i ranije nekoliko puta intervenila u ovoj obitelji zbog psihičkog i verbalnog nasilja, odnosno glasnih svađa, no nikada nije eskaliralo u fizički sukob. Tako među supružnicima nije zabilježeno nasilje, kao ni nasilje prema djeci.
Žena je u ponedjeljak navečer uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku, a tijekom utorka ujutro dovedena je pred suca istrage. Kako doznajemo, određen joj je jednomjesečni istražni zatvor.

Kako su izvijestili iz PU dubrovačko-neretvanske, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 43-godišnjakinja počinila kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

24sata