MUŽ JE UŠAO U SOBU I ZATEKAO ME KAKO RADIM OVO: Bilo Me Sramota, ALI ODMAH SAM PRESTALA!

Zanimljivosti

MUŽ JE UŠAO U SOBU I ZATEKAO ME KAKO RADIM OVO: Bilo me sramota, ALI ODMAH SAM PRESTALA!

Haidi Ham je na svom blogu objavila jedan detalj iz svog života, a koji je dobrodošao svim mamama. Naime, Haidi je na kraju svakog radnog dana provodila pola sata na čišćenje i pospremanje sobe u kojoj su se prethodno igrala djeca.

Svakog dana je scenario bio isti: pod je bio prekriven igračkama, odjećom, hranom… Kada je izračunala koliko je vremena provela samo na to od rođenja djece, zaključila je da joj je nekoliko godina otišlo samo na pospremanje.

Jedne večeri dok je pospremala, suprug je ušao u sobi i zatekao je kako skuplja kockice i slaže ih po boji.

A onda joj je rekao:

– Zašto naprosto ne zatvoriš vrata?

– Samo sam gledala u njega. Očekivala sam da se i on spusti na sve četiri pored mene i da mi pomogne u pomjeranju brda kockica. Umjesto toga, rekao mi je da to uradim i baš to mi je trebalo. Odmah sam ustala i zatvorila vrata – napisala je Haidi.

– Ovih godina nam sa svih strana trube koliko je važno voditi računa o sebi, naročito kada ste roditelj. I važno je. Tako je lako izgubiti se u potrebama svojih ukućana. Ali zbrinjavanje sebe nije lako. Morate i u to da uložite vrijeme, energiju, ali i da zamolite za pomoć. Šta sve može da bude zbrinjavanje sebe?

Kada sakrijete par čokoladica negde gde ih nijedan ukućanin neće vidjeti, jer ih želite samo za sebe.

– Kada upalite crtaže djeci da biste konačno popili kafu, i to toplu i svježu.

– Kada ranije strpate djecu u krevet da biste vi i muž mogli da se na miru mazite na kauču.

– Kada zatvorite vrata.

I šta sada? Sada je dogovor da klinci čiste sobu jednom nedjeljno. Ne ja. Oni. Ostalih 95 odsto vremena soba izgleda ovako, i meni je to u redu. Sa ovim zatvorenim vratima mogu da živim – napisala je ona u svom postu koji je postao viralan.

(novi.ba)