Molili su za ozdravljenje sina, no on je umro: Ova tragedija ih je natjerala da shvate nešto vrlo važno

Zanimljivosti

Iako su roditelji molili za ozdravljenje sina, on je ipak umro. Ova tragedija ih je natjerala da shvate nešto vrlo važno.

Prije tri godine, četverogodišnji Ignaś vratio se iz vrtića. Taj dan, međutim, nije imao vremena igrati se s braćom i sestrama jer je imao jaku glavobolju. Prestravljeni roditelji pozvali su hitnu pomoć. U bolnici su liječnici dijagnosticirali urođeni defekt moždane arterije i puknuće aneurizme. Dječakova rodbina nadala se čudu. Za dijete su molili prijatelji, poznanici, svećenici …

Dječak je na kraju umro
“Kada smo čuli liječničku dijagnozu, nismo je mogli prihvatiti. Bili smo puni nade. Vjerovali smo da će ga Bog izliječiti. Tim više što sam samo nekoliko dana ranije pročitala ulomak iz Svetog pisma o uskrsnuću mladića iz Naina”, kaže Beata Paszkowska, Ignacyjeva majka, a prenosi pl.aleteia.org.

Međutim, dogodilo se drugačije – Bog je uzeo dječaka k sebi. Paszkowski priznaju da su, kada su od bolničkog osoblja saznali da je gotovo, bili šokirani i nisu shvaćali što se dogodilo.

“Onog dana kad su mi sina skinuli s respiratora, razgovarala sam sa svećenikom naše župe o detaljima sprovoda. Svećenik je rekao da ćemo tijekom mise pjevati Victorious of Death. Bio je to trenutak kada sam shvatila da otkad je Krist pobijedio smrt. Ignaś uopće nije umro, živ je“, prisjeća se majka.

Dječakovi roditelji su odjednom osjetili mir i radost. Kažu da je to bilo nesvakidašnje iskustvo koje ih je uvelike promijenilo.

Ohrabruju druge da prebrode poteškoće
Već nekoliko godina Paszkowski pomažu drugima da prebrode poteškoće nudeći svoju podršku. Oni naviještaju pobjedu Krista nad smrću i uvjeravaju da se čuda mogu dogoditi i u svakodnevnom životu. Samo vjerujte Bogu.

Ipak, to nije bio kraj kakav su očekivali, niti su računali na takve “čudesne” događaje. Ne prođe dan a da ne pomisle na Ignaśa. Često se prisjećaju različitih trenutaka zajedničkog života.

“Puni smo zahvalnosti za svaki dan koji smo proveli zajedno. Zajedno se prisjećamo blagdana, prošlog Božića, a istovremeno ne žalimo i ne zamjeramo Stvoritelju”, kaže otac Piotr.

Beata je uključena u susrete žena koje proučavaju Bibliju u Mińsku Mazowieckom. Piotr je, s druge strane, jedan od voditelja zajednice Put hrabrih. Također su uključeni u skupinu koja na društvenim mrežama dijeli svoju svakodnevicu, vjeru, iskustvo ljubavi i prisutnosti Boga u obitelji. U sklopu Bračnog seminara vode i radionice za zaručnike i bračne parove.

Neka Bog blagoslovi ovu obitelj duhovnim i materijalnim blagoslovima i upotrijebi njezine članove za dobrobit Njegovog kraljevstva.

novizivot.net