Studentica je kupila obrok beskućniku, a poruka koju je ostavio joj je slomila srce

Zanimljivosti

Studenitca Casey Fisher je primijetila beskućnika kako broji sitniš. Nakon što mu je kupila obrok, on joj je ostavio poruku koja joj je slomila srce.

Ponekad život postane toliko pun svega da se usredotočimo samo na sebe i zaboravimo se zaustaviti i pogledati tko je to još oko nas.

No, samo minuta koju posvetimo u pomaganju drugima može imati jako velik utjecaj na njihove živote.

Casey Fisher, studentica, je tu tvrdnju i provjerila kada je stala kupiti kavu jedno jutro prije fakulteta te je tada imala susret sa beskućnom kojem je odlučila ukazati malo dobrote – i tako se njezin život promijenio.

Kada je krenula u Dunkin’ Donuts primijetila je beskućnika kako sjedi pokraj ceste pjevajući, dok je brojao sitniš.

Vidjela je da je ušao u prodavaonicu i počeo brojati sitniš koji je imao kako bi vidio što može kupiti. Casey je pokušala započeti razgovor s njim, ali je primijetila da nije baš raspoložen za razgovor. No to ju nije zaustavilo.

Donijela mu je kavu i pecivo te ga je pitala da sjedne s njom. Tada se on počeo otvarati, a ono što je rekao slomilo je Caseyno srce.

Casey je rekla: „Rekao mi je mnogo o tome kako su ljudi većinom jako drski i loši prema beskućnicima, kako ga je droga pretvorila u osobu koju mrzi, kako je izgubio mamu zbog raka, a nikada nije upoznao oca te kako samo želi biti netko na koga bi njegova majka bila ponosna.“

“Jedna od najiskrenijih osoba”
Saznala je da se zove Chris te ga je opisala kao „jednu od najiskrenijih osoba“ koje je ikada upoznala. Casey je uskoro shvatila da treba krenuti ako želi stići na predavanje na vrijeme. Dok se pripremala za polazak, Chris ju je zamolio da pričeka jer joj nešto želi napisati.

Nakon što je nešto napisao na stari račun, dao je zgužvani papir Casey, ispričao se za svoj rukopis, nasmijao se i otišao. Nakon što je izašao, Casey je otvorila poruku i gotovo se rasplakala. Pisalo je: „Htio sam se ubiti danas, ali zbog tebe sada neću. Hvala ti, predivna osobo.“

Samo je jednim malim djelom dobrote Casey spasila život tom čovjeku. Ovo je zaista predivan podsjetnik na dobro koje možemo učiniti sa samo malo ljubavi i dobrote. Jednostavno dobro djelo nas ne košta puno, ali nekome može biti sve na svijetu.

novizivot.net