Umrla glumica koju je obožavao ceo svet: Doživela koban pad, a dan pre smrti uveravala sve da će se oporaviti

Crna hronika

Glumica Rut Mejdok, koja je glumila u BBC-jevom sitkomu “Hi-de-Hi!”, preminula je u 79. godini, saopštio je njen agent i pojasnio da je umrla u bolnici u petak poslepodne nakon operacije usled pada koji je imala početkom nedelje.

Fil Belfild opisao je Rut kao „jedinstveni talenat koji mnogi vole“. Odao je priznanje njenoj „ikoničnoj“ TV izvedbi u ulozi Glejdis Paf u komediji iz 1980-ih „Hi-de-Hi!“.ž

„S velikom tugom moramo da objavimo smrt naše drage i voljene klijentkinje Rut Mejdok“, rekao je u izjavi. Opisujući je kao „pravu legendu britanske zabavne scene“, Belfild je naglasio da je „otišla prerano“.

Gadan pad koji je doživela početkom ove nedelje primorao je Mejdok da odustane od nastupa u pantomimi Aladdin u Princess Theatre-u u Torquayu, Devonu.

Samo dan pre smrti, glumica je uverila svoje obožavatelje da se uspešno oporavlja. Na svom Instagramu je nakon pada napisala: „Zdravo svima, ne brinite! Dobro sam i uskoro ću se vratiti u normalu.“

Rođena u aprilu 1943. i odrasla u Lansamletu blizu Svensija, Mejdok je studirala na Kraljevskoj akademiji dramske umetnosti. Njena karijera obuhvatila je mnoge uloge u pozorištu i mjuziklima, uključujući „Fiddler On The Roof“ i „Gypsy“.

nova.rs