Ugledao je bebu kako plače u kontejneru: Odluka koju je donio mu je promijenila život

Zanimljivosti

Mladi student iz Teksasa nevjerojatnim je činom dobrote preokrenuo život napuštene bebe, pronađene u kontejneru na Haitiju.

Prije pet godina, Jimmy Amisial posjetio je svoju domovinu tijekom pauze za studiranje na Sveučilištu Texas State. Te 2017. ugledao je bebu kako leži u kanti za smeće.

Govoreći o tom danu, Amisial kaže: “Kada sam se probudio tog dana, nisam bio svjestan da će se moj život zauvijek promijeniti.”

Nitko nije htio uzeti bebu
Oko kante za smeće bilo je puno strke, kaže Jimmy, jer je svatko imao svoje mišljenje, ali nitko nije htio pomoći toj bebi.

“Ljudi su se gomilali oko te kante i čuo sam ih kako se svađaju oko toga što učiniti s malenom bebom. Svi su samo zurili u njega – nijedna duša nije htjela pomoći. Plakao je i nije imao odjeću, a ja sam mogao vidjeti bol u njegovim očima – morao sam nešto učiniti”, kaže Jimmy.

Vjerujemo da je Bog Jimmyja tog dana postavio na pravo mjesto u pravo vrijeme kako bi spasio život toj maloj bebi. Odnio je bebu svojoj majci Elicie Jean u Gonaives na Haitiju, gdje su ga okupali i obukli te mu dali mu malo mlijeka da popije. Zatim su malog dječaka odveli liječniku da mu liječi ugrize mrava.

Teška odluka
Jimmy je morao donijeti tešku odluku kada ga je sudac upitao bi li postao dječakov zakonski skrbnik, jer se njegovim roditeljima nije moglo ući u trag.

“Kad su me zamolili da ga odgajam, danima sam ostao budan prevrćući se i pokušavajući donijeti odluku. Već sam bio u zaostatku sa školarinama, a moja se obitelj uvijek borila sa spajanjem kraja s krajem.”

“Ali ja nisam imao tatu dok sam odrastao, a ovo se jadno dijete suočilo s cijelim životom nestabilnosti i neizvjesnosti. Nešto mi je iznutra reklo da se to dogodilo s razlogom – pa sam povjerovao. Ponekad ne morate znati što učiniti, samo morate biti spremni učiniti to”, kaže Jimmy.

Nakon što se suočio s teškim djetinjstvom bez oca, odlučio je da će dijete odgajati zajedno s mamom, pa je Emilio Angel Jeremiah dobio dom. Od tada vrijeme između fakulteta i rada provodi u Gonaivesu, što ga je usporilo na putu do diplome, ali nimalo ne žali zbog odluke koju je donio.

“Pronašao sam ga; imao je četiri mjeseca — sada ima skoro 5 godina. Bilo je to nevjerojatno putovanje i bilo je tako divno gledati ga kako raste — jako sam ponosan na njega”, kaže Jimmy.

saznajemo.info