Pogledajte spot za Severininu novu pjesmu: Autor stihova je Dino Merlin

Showbizz

“Ja sam sretna žena, zar to nije očigledno? Sreća prati hrabre…”, stihovi su kojima započinje nova Severinina pjesma ‘Vjerujem u Boga’, a koju autorski potpisuju Filip Miletić, producent, skladatelj i aranžer te Dino Merlin, autor stihova.

Svoj doprinos pjesmi dao je i dječji zbor ‘Zagrepčanke i dečki’, otpjevavši znakoviti stih “Moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…”, dok Darko Drinovac potpisuje režiju za spot, piše Gloria.hr.

Koliko je jaka veza između Severine i pjesme, interpretirao je i jedan od Severininih najbližih prijatelja.

“Baš sam pomislio kako je talent jedna od rijetkih stvari koja se ne može kupiti i koju ne možeš nikom oduzeti. S njime se rodiš, pa sanjaš i ako puno radiš, na kraju s njim i od njega živiš.

Muziku je radio Filip Miletić, apsolutni vladar nota i možda reproduktivno najtalentiraniji autor i producent nove generacije. Tekst je pisao Dino Merlin, koji rijetko piše za druge, skoro pa nikada. Naposlijetku je izvođač Severina. Ta tri imena u kombinaciji bude i obuzimaju trenutnu pažnju i poštovanje.

Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života i savršeno, kako on to zna i može, opisao ih i pretvorio u tekst ove pjesme. U samo nekoliko rečenica on uspijeva nešto što djeluje kao nešto nemoguće.

Njegove pjesme su inače iskrene i autentične, bez dodvoravanja, s lakoćom prenosi emociju i opisuje život. To se čuje i u ovoj pjesmi, gdje nepogrešivo ulazi u Severinin svijet boli, prevara i iskušenja, opisujući ih kroz igru s melodijom Filipa Miletića koja odmah ulazi u uho.

Ona, diva, s patinom ranjavane žene to pjeva svom emocijom i energijom zarobljenom i zatomljenom. To može samo glas koji je proživio i preživio ispisanu priču pjesme. Baš zato će ovo biti vječna pjesma s poukom u kojoj će se, uvjeren sam, mnogi pronaći, jer je iskrena, istinita i introspektivna.

Vjerujete u svaki otpjevani stih i suosjećate. Glas zarobljene djevojčice u ženi, a djevojčica i žena pjevaju na ivici suza, taj dojam mudro pojačava dječji zbor koji pjeva prateće vokale. Čudo! I onda, najednom, cinizam prelazi u nevjerovatnu energiju, u refren kojeg su u užitak doživljaja pretvorila tri nevjerojatna talenta s početka priče. Ono zbog čega volimo muziku.

Trepere te dragocjene životne riječi, bol, suočavanja i priznanja, ali i spoznaje da je ljubav ipak njen život i njezina snaga Dino Merlin kao da je pisao pincetom zaključujući da žena nakon svih brodoloma ostaje i dalje snažna i vjeruje u snagu Boga. Propitkuje zašto toliko kušnji i je li ljubav i dalje obostrana. Ova je pjesma i poruka i pouka, gdje i sama Severina pjeva da je sretna žena i da sreća prati hrabre.”

radiosarajevo.ba