Ovaj čovjek je ubio djevojčicu (7), a njezin djed mu je napisao poruku

Zanimljivosti

Djed ubijene djevojčice je na poticaj Duha Svetoga napisao dirljivu poruku čovjeku koji ju je ubio.

Sedmogodišnja Athena Strand nestala je 30. studenog iz kuće u Texasu. Njezino beživotno tijelo pronađeno je 2. prosinca, nekoliko kilometara od kuće. Njezina smrt šokirala je i potresla stanovnike okruga Wise i cijelu naciju.

Dirljiva poruka ubojici
Tridesetogodišnji vozač FedEx-a Tanner Horner uhićen je zbog zločina i priznao je da je ubio djevojčicu u roku od sat vremena nakon otmice i bacio njeno tijelo.

Gubitak dragocjene djevojčice šokirao je cijelu naciju, a još više Atheninu obitelj. Slomljenog srca je i Athenin djed, Mark Strand, koji je priznao da bi vjerojatno ubio čovjeka da mu je bio blizu, jer bi ga svladala velika mržnja i bijes prema ubojici.

No, kaže da mu tihi glas Duha Svetoga govori da ostavi mržnju i oprosti čovjeku, radi mira svoga i svoje obitelji. Napisao je dirljivu poruku na Facebooku. I javno oprašta čovjeku koji ju je ubio.

Djed Mark je objasnio da je odlučio oprostiti psihopatu jer je “mržnja moćna sila koja će se ukorijeniti u vašoj duši”, dodajući da “Bog želi sve nas zaštititi od te mržnje”.

Priznao je: “Da sada staviš tog čovjeka ispred mene, zbog mržnje koja se pokušava ukorijeniti u mom umu, vjerojatno bih ga ubio. Tada bi se ta mržnja ukorijenila u moje srce i ja bih bio uništen.” No, ipak mu nježni glas i dalje govori da mu treba oprostiti.

“Taj nježni glas je Sveti Duh Božji koji mi govori upravo sada. Podsjeća me da je moj spasitelj Isus dragovoljno sam sebe položio na križ i umro umjesto mene kako bi me pomirio s Bogom Ocem, ali i da je to učinio za sve nas, čak i za ovog čovjeka kojeg moje tijelo toliko mrzi u ovom trenutku. (…) Moj je duh čuo Božji glas i upravo sada, dok mi suze preplavljuju oči, javno izjavljujem da opraštam ovom čovjeku! Mržnja neće pobijediti. Nadam se da će moja obitelj razumjeti da ovo ne radim zbog ovog čovjeka. Činim to zbog svoje obitelji i sebe i na čast Božjem glasu koji mi daje snagu da to kažem. Činim ovo u čast našoj dragocjenoj Atheni koja nije poznavala mržnju.

novizivot.net