Obitelj je živjela s posvojenom djevojčicom dok ona nije naučila engleski i otkrila užasnu istinu

Svijet

Obitelj, koja već ima četvero djece, živjela je neko vrijeme s posvojenom petogodišnjom djevojčicom dok ona nije naučila engleski i otkrila užasnu istinu.

Iako je teško pronaći pouzdane izvore, procjenjuje se da postoji oko milijun parova koji čekaju na posvojenje djeteta. Kako bismo to stavili u perspektivu, to znači da postoji 36 parova za svako dijete koje je stavljeno na posvajanje, i to samo u Americi.

Ti brojevi nisu baš povoljni za nekoga tko očajno želi obitelj te zbog toga mnogi parovi odlučuju potražiti negdje drugdje. Zvijezde kao što su Madonna, Angelina Jolie i Julie Andrews su odgojili djecu iz zemalja trećeg svijeta, no niti jedno njihovo dijete nije došlo iz Ugande.

Ta afrička nacija je posebno zanimljiva jer njihova siročad sa sobom nosi užasne priče koje svijet sazna tek kada oni nauče engleski. Ne mogu se ni zamisliti tajne koje je dijete prisiljeno držati za sebe dok čeka dan kada napokon može komunicirati o istini življenja u Ugandi.

No, ako mislite da su njihove priče o ratu, gladi, ili nasilju, razmislite ponovno. Prava je istina još užasnija.

Budući da tako mnogo obitelji želi posvojiti, odjednom se pojavilo mnoštvo upitnih organizacija. No, Europska agencija za posvajanje, koja se nalazi u Ohiu, je najgora organizacija od svih njih. Mnogo su godina iskorištavali obje strane kako bi na njima što više zaradili.

Jessica i Adam Davis su posvojili petogodišnju djevojčicu iz Ugande iz navedene agencije u 2015. godini. Već su imali četvero svoje djece, no imali su još mnogo ljubavi te su željeli posvojiti osobu koja je trebala tu ljubav.

Djevojčica je podijelila jezivu tajnu
Europska agencija za posvajanje je rekla Jessici i Adamu da je Namatin otac preminuo, a da ju je majka zanemarivala kod kuće. Nisu ni malo sumnjali da je Namata bila zlostavljana, da nikada nije primila nikakvo obrazovanje i da nije imala dovoljno hrane. Prirodno, njihova su srca reagirala te su odmah poželjeli izbaviti Namatu iz tako užasnog života.

Nakon 6 mjeseci u svom novom domu, Namatin se engleski dovoljno popravio kako bi mogla podijeliti jezivu tajnu s Jessicom. Djevojčica je u svojoj zemlji već imala obitelj i to obitelj s kojom je bila vrlo sretna. Nedostajala joj je njezina mama koja bi ju vodila u školu svaki dan.

Jessica i Adam su bili prestravljeni kada su shvatili da su oduzeli djevojčicu iz obitelji koja ju je voljela. Adam je izjavio:

„Jedina trauma koju je ovo dijete doživjelo bila je posljedica toga što smo mi poželjeli dijete te smo to rekli agenciji. Bila je sretna kod kuće sa svojom mamom dok ju nisu oduzeli za nas.“

No, nije samo Davis obitelj bila prevarena. Namatina prava majka je vjerovala da je njezinu kćer sponzorirao par iz Amerike na godinu ili dvije dana te da će u Americi primiti odlično obrazovanje prije nego se vrati kući.

Keren Riley, koja vodi udrugu „Ujedinite Ugandu“ pomogla je Namati da stupi u kontakt sa svojom pravom majkom preko Facetime-a. Tada je otkrivena prava težina ove situacije.

U užasnoj igri sudbine ove majke iz Ugande misle da im djeca privremeno odlaze na obrazovanje u Ameriku, ali ih se zapravo prodaje obiteljima koje smatraju da spašavaju djecu od lošeg života.

Par je otkazao posvojenje
Jessica i Adam su rekli da je posvojenje legalno te da mogu zadržati Namatu, no Jessica je odbila te je rekla da Namata nije roba koju je kupila u trgovini. Par je otkazao posvojenje, a Namata se sretno vratila svojoj mami.

Zbog njezine priče, vlada je otkrila i druga posvojenja koja su bila slična Namatinom te su zatvorili Europsku agenciju za posvajanje.

Pogledajte priloženi video kako biste vidjeli cijeli postupak istraživanja trgovanja djecom.

novizivot.net