MUŠKARAC I ŽENA PROVALILI U STAN I TU ŽIVJELI

Region

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenih djela teške krađe u pokušaju i narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora, a koje su proveli policijski službenici I. policijske stanice Rijeka.

Riječ je o 33-godišnjakinji i 40-godišnjaku koje policija sumnjiči da su tokom novembra provalili, a u decembru i neovlašteno ušli u stan na području Turnića, u Hrvatskoj u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, te u istom bez dozvole boravili kraće vrijeme.

Tokom istraživanja utvrđeno je kako je prošle sedmice 33-godišnjakinja počinila i krađu u Rijeci na području Podmurvica kada je u kiosku od djelatnice otela iz ruke kutiju cigareta te pobjegla. Tako je zagrebačku firmu oštetila za 30-ak kuna – piše policija.
Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela teške krađe u pokušaju i narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora, oboje osumnjičenika je kazneno prijavljeno mjerodavnom državnom tužilaštvu, a 33-godišnjakinja i za kazneno djelo teške krađe na drzak način – dodaje se.

hayat.ba