Ko je čovek koji je het-trikom uništio Šaćirija i Džaku? Zbog njega Ronaldo sedi na klupi Portugalije

Zanimljivosti

Ramos je prava gol mašina

Fudbalska reprezentacija Portugala ubeldjivo je sa 6:1 pobedila Švajcarsku u meču osmine finala na Svetskom prvenstvu u fudbalu, a meč je obeležio mladi napadač Gonsalo Ramos koji je postigao het trik.

Već posle 55. minuta meča Portugal je vodio sa 4:0, a upravo je Ramos bio glavni akter sa dva pogotka. Ovaj dvadesetjednogodišnjak prvo je iskoristio priliku u 17. minutu, kada se odlično okrenuo i zakucao loptu u mrežu Zomera, da bi posle goleade, u 55. minutu bio za korak brži od svojih čuvara i postigao novi gol. Potom, Ramos je het-trik zaokružio u 67. minutu kada je “bocnuo” loptu preko Zomera za 5:1.

Naravno, Ramos je odmah privukao pažnju na sebe i svakako je je jean od fudbalera o koejm će se tek pričati.

Ko je Gonsalo Ramos?
Reč je o fudbaleru koji je karijeru počeo u Olhanenseu, da bi preko Loule stigao u Benfiku sa 12 godina. Za prvi tim je debitovao sa 19 godina i odigrao je 45 mečeva uz 20 postignutih golova. Posebno ga je preporučila sezona 2020/2021 koju je odigrao za B tim kada je na 12 utakmica postigoa 11 golova.

Ramos je prepoznatljiv po pokretljivosti i sposobnosti da igra na poziciji napadača i krilnog napadača. Ume da postigne gol, ali i da asistira zbog čega je i dobio nadimak Čarobnjak.

Reprezentacija Portugala
Gonzalo Ramos prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije, a za seniorski tim je, pre Mundijala, odigrao tek 3 utakmice i zatresao mrežu samo u prijateljskoj utakmici. Debitovao je samo dva meseca pre početka Mundijala, 20. septembra, kao zamena za Silvu koji je završio reprzeentativnu karijeru. Tako, igrao je u Ligi nacija protiv Češke i Španije. Potom, našao se na spisku putnika za Katar, a prethodno je odigrao prijateljsku utakmicu protiv Nigerije kada je postigao gol i asistirao kod jednog u pobedi od 4:0.

Da je reč o pravoj gol mašini, potvrdio je i protiv Švajcarske koja će dugo pamtiti njegove golove.

(Telegraf.rs)