(VIDEO) OVO JE FARUK JAZVIN REKORDER U BIH: SA SVOJIM AUTOMOBILOM SKUPIO JE 280.000KM KAZNI

Region

Iako će mnogi pomisliti da je riječ o bahatosti, iza svega se, zapravo, krije potresna priča

Rekorder po neplaćenim saobraćajnim kaznama u BiH je Sarajlija Faruk Jazvin, sa iznosom od vrtoglavih 280.000 maraka. Njegovo ime zbog toga je često u žiži javnosti, na naslovnicama portala, novina… Dug iz godine u godinu raste, a zašto je tako UNA televizija je provjerila iz prve ruke.

U svojoj priči ovaj Sarajlija kaže da mu je obraz čist i otkriva da je sve počelo prije 24 godine kada je naučio da vozi automobil, ali vozačku dozvolu nikada nije dobio.

Šta je razlog tome, kako je sakupio rekordan iznos kazni i šta mu o svemu kažu policajci pogledajte u prilogu.

U svojoj priči ovaj Sarajlija kaže da mu je obraz čist i otkriva da je sve počelo prije 24 godine kada je naučio da vozi automobil, ali vozačku dozvolu nikada nije dobio…
Faruk vozi od 1998. godine, otkako je naučio testove, ali nije mogao da dobije ljekarsko uvjerenje zbog toga što boluje od distrofije mišića.

Nakon niza zahtjeva MUP Kantona Sarajevo nadležni sud je tek ove godine izdao nalog da mu se oduzme automobil. On je upravljao motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita. To je jedini vozač u BiH koji ima šestocifreni iznos duga.

Prema visini iznosa novčanih kazni, na drugom mjestu je vozač iz Maglaja, koji duguje 80.320 KM. Iza njega slijedi vozač iz Brčkog s dugom od 77.449 KM.

Među deset najvećih dužnika su i vozač iz Hadžića koji je sakupio 72.953 KM duga, a slijedi ga vozač iz Bosanske Krupe sa 69.481 KM. U Prijedoru i Modriči vozači duguju 67.617 KM, odnosno 67.219 KM. Osmi na listi je još jedan vozač iz Brčkog BiH, koji duguje 66.448,5 KM, a slijede ga vozači iz Gradačca sa 65.811 KM i s Ilidže sa 60.625 KM duga.

Nesavjesni vozači u BiH, koji svakodnevno ugrožavaju svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju, do sada su dug na ime neplaćenih kazni povećali na više od 80 miliona KM.

Policijski službenici Četvrte PS Novi grad zatražili su i dobili saglasnost dežurnog sudije za prekršaje Prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu, te privremeno oduzeli vozilo kojim je upravljao F. J.”, potvrđeno je za Klix.ba.

Podsjećamo Jazvin je zatečen više puta kako vozi neregistrovano vozilo bez položenog vozačkog ispita.

Tri puta tokom proteklog mjeseca iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je zatražena saglasnost sudije Prekršajnog odjela Općinskog suda u Sarajevu da se od F. J. oduzme automobil.

Sudija Općinskog suda je do sada, iz samo njemu poznatih razloga, odbio dati saglasnost, odnosno izdati naredbu policijskim službenicima da od ovog vozača oduzmu automobil.

crna-hronika.info