FIFA pokreće postupak protiv Džake? Englezi najavili kaznu zbog poteza protiv Srbije

Zanimljivosti

Sve detalje sa Svetskog prvenstva, priče koje ne možete da videti na televiziji i sve ono što se dešava na stadionima i oko njih.

FIFA pokreće istragu protiv Džake?
Engleski “Express” i “Yahoo” najavili su da bi FIFA mogla da pokrene istragu protiv Granita Džake.

Razlog je majica koju je nosio posle susreta. On je tvrdio da je nosio u čast saigrača Ardona Jašarija. Ipak, nije tajna da je jedan od najvećih ratnih zločinaca Adem Jašari, pa je u Srbiji ovaj dres doživljen kao provokacija.

Džaka je pokušao da negira da je u pitanju bilo kakva politička poruka.

“Nema nikakve političke pozadine. Ardon je deo našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Rekao sam mu da ću nositi njegov dres”, poručio je Džaka.

Sve informacije ćete moći da ispratite uz Nova.rs, a dva reportera Žikica Babović i Miloš Ljubisavljević će učiniti da doživite Mundijal kao nijedan pre.

U prvom terminu od 16 časova sastaju se Holandija i SAD. Holanđani su na turnir došli sa nadom da mogu da se vrate u vrh svetskog fudbala, a predvodi ih nova nada Kodi Gakpo koji je sa tri gola jedan od najboljih strelaca Mundijala.

Pobednik ovog susreta će potom veoma pažljivo gledati i drugi meč dana od 20 časova jer će se u četvrtfinalu ukrstiti sa jednom od te dve ekipe.

Argentina predvođena Leom Mesijem želi da po treći put postane prvak sveta, a omaleni Argentinac time zatvori sve rasprave o tome ko je najveći igrač u istoriji fudbala i osvoji jedini trofej koji mu nedostaje.

Rival „gaučosima“ koji su posle šokantnog poraza od Saudijske Arabije odigrali dva odlična meča biće Australija koja je napravila senzaciju i sa dve pobede prošla ispred Danske i Tunisa.

Austrlalija se nada još jednoj sentzaciji, iako je po svim procenama najveći autsajder osmine finala.

Novi selektor
Urugvajci su već dobili novog selektora. Marselo Bijelsa, poznat i kao “Ludak”, preuzeće uskoro Urugvajce umesto Dijega Alonsa.

nova.rs