“Tužna Sam Jer Bebu NE Nosim KUĆI”: Žena (56) Rodila DETE Sinu I Snaji, Zahvalna Je Zbog POROĐAJA, Ali Nije Sve Bilo Idealno

Zanimljivosti

“Tužna sam jer bebu NE nosim KUĆI”: Žena (56) rodila DETE sinu i snaji, zahvalna je zbog POROĐAJA, ali nije sve bilo idealno

Nensi Hok (56) je žena koja je upravo na svet donela svoju unuku. Naime, ova žena je ponudila sinu i snaji da im rodi dete, nakon što je njena snaja Kambrija morala da ukloni matericu. Par je oberučke prihvatio ovu ponudu Džefove majke, iako su već imali četvoro dece dobijene vantelesnom. Sada se Nensi porodila i na svet donela devojčicu kojoj su po njenoj želji dali ime Hana.

Naime, kada je Nensi zatrudnela čula je glas koji joj govori “Zovem se Hana”. Ona je ovo iskustvo doživela kao nešto neverovatno i bez dvoumljenja je znala da nosi devojčicu. Nakon devet sati koliko je porađaj trajao, rodila je svoju unuku.

– Koliko ljudi ima priliku da gleda kako se njihova mama porađa? Zaista je posebno to što će to biti moje dete – zapitao se Džef (33) koji ovo iskustvo smatra “prelepim”.

Njegova majka navodi da se sada oseća blagosloveno, ali je pomalo tužna jer bebu neće povesti sa sobom kući.

– To je mešavina duboke zahvalnosti i neke tuge zbog razdvajanja.

A kako je došlo do toga da baka rodi svoju unuku?

Nensi je ponudila da postane surogat majka za svog sina Džefa (33) i njegovu ženu Kambriju (31), nakon što je njena snaja imala spasonosnu histerektomiju nakon traumatičnog rođenja njihovog drugog para blizanaca, prenose strani mediji.

– Nekoliko meseci nakon toga odjednom mi se javio osećaj da bi trebalo to da ponudim. Rekla sam svom sinu, a on se rasplakao i bio je šokiran, a tada još ni moj muž nije znao šta sam smislila. Ali on mi je zaista bio podrška – kaže Nensi.

Mladi par se mučio šest godina pre nego što su dobili bliznakinje, Veru i Ajvu (4), a zatim Dizila i Luku (2) putem vantelesne oplodnje. Džef i Kambrija su sanjali da imaju još dece, ali nisu bili sigurni kojim putem da krenu kada je Kambriji savetovano da se podvrgne histerektomiji (uklanjanje materice) nakon njene poslednje trudnoće u septembru 2021.

– Osećao sam se zahvalnim što imam tako nesebičnu mamu koja je bila spremna da se žrtvuje za moju porodicu. Pošto smo iskusili više od četiri godine lečenja neplodnosti, znam koliko proces može da bude komplikovan i sumnjao sam da je uopšte moguće da zatrudni, ali sam bio veoma dirnut što se uopšte ponudila – rekao je Džef.

Hok je bila psihički spremna da postane surogat majka, ali nije bila sigurna da je njeno telo sposobno za to.

– Rekla sam im da sam voljna, ali i da mislim da sam stara za to. Ali na moje iznenađenje, lekari su rekli da sam zdrava, da to mogu da uradim i evo me sad – ispričala je Nensi dok je bila trudna.

Porodica, koja živi u Juti, morala je da reaguje brzo pre nego što je Hok počela da ulazi u menopauzu. I uprkos tome što su upravo dočekali svoj drugi par blizanaca, Džef i Kambrija su odmah odlučili da iskoriste trenutak i pokušaju da dobiju svoje peto dete.

Nensi je imala pet zdravih trudnoća u svom životu. Druga njena deca su bila malo zabrinuta za zdravlje svoje majke, ali su se svi zagrejali za ideju da bude surogat majka njihovom bratu i uzbuđeni su što će se njihova porodica proširiti na ovaj poseban način.

Nensi je počela sa hormonskim tretmanom u januaru 2022. pa je svaki dan tokom 12 nedelja sebi ubrizgavala injekcije, uz pomoć svog muža i Džefovog oca Džejsona (60). U februaru ove godine, embrioni koje su Džef i Kambrija sakupili tokom poslednje vantelesne oplodnje, premešteni su kod Nensi i ona je ostala trudna sa svojim unukom.

– Bilo je pomalo zastrašujuće jer je prošlo 26 godina otkako sam dobila bebu – rekla je Hok.

najzena.rs