Sumnja Se Na Ubistvo: Pronađeno Tijelo Trudnice U Dvorištu Kliničkog Centra

Region

Sumnja se na ubistvo: Pronađeno tijelo trudnice u dvorištu kliničkog centra

U dvorištu Ginekološke klinike kliničko-bolničkog centra u Prištini večeras je pronađeno tijelo 35-godišnje žene. Sumnja se na ubistvo, potvrdili su iz Kosovske policije za prištinsku Kohu.

Oko 18.00 sati dobili smo informaciju o tijelu u dvorištu kliničko-bolničkog centra u Prištini. Policija je odmah izašla na lice mjesta, kao i ljekarska ekipa koja je konstatovala smrt nastradale žene stare oko 35 godina – kazala je portparolka policije Flora Ahmeti.

Precizirala je da se na osnovu prvih informacija sa terena sumnja na ubistvo. Policija trenutno u koordinaciji sa tužiocem vrši uviđaj i nastavlja sa preduzimanjem svih istražnih radnji, u cilju potpunog rasvetljavanja događaja – rekla je ona.

Prištinski mediji večeras listom izvještavaju da je ubijena žena bila trudnica koja je čekala da se porodi, kao i da se sumnja da je ubistvo izvršeno vatrenim oružjem. Današnji slučaj ubistva dogodio se samo pet dana nakon ubistva još jedne žene u Prištini, kada je 70-godišnjak ubio sjekirom svoju 63-godišnju suprugu.

Večeras se oglašavaju prištinski zvaničnici koji osuđuju ubistvo, a među kojima je i kosovski premijer Aljbin Kurti. Lider AAK, Ramuš Haradinaj, kaže da je šokiran, te da „ovaj ružan i kukavički čin protivriječi albanskoj tradiciji i samoj ljudskoj logici“.

On je također dodao da sam rad organa reda i mira nije dovoljan. Potrebna nam je mobilizacija nas kao društva, na svim nivoima, da se ovakve tragedije spriječe i da ih nikada ne doživimo. Dijelimo bol sa porodicom i svim građanima Kosova – dodao je, prenosi KoSSev.

Hayat