Pjesme iz sapunica koje smo svi znali napamet : Esmeralda, Kasandra i Marisol

Zanimljivosti

Nije bilo važno, u vrijeme kada su meksičke sapunice dominirale po gledanosti, volimo li sapunice. Tetke, nane, mame, komšinice bile su prosto opčinjenje junakinjama serija koje su rijetko kada imale manje od 100 epizoda, pa su i oni koji ih nisu preferirali bili primorani da ih gledaju.

Pored “uzbuđenja” koja su obilježila pomenute serijale u vidu gubljenja i povratka vida, nerazjašnjenih očinskih odnosa, prevara i malverzacija ono što mnogi pamte su i pjesme koje su najavljivale sapunice.

Kasandra
Kasandra je jedna od prvih sapunica koja je nakon rata bila popularna u BiH. Kasandra bijaše prelijepa mlada žena koju su obećali zgodnom bacaču noževa po imenu Randu. Međutim, ona upoznaje Luis Davida… Pjesma Kasandra bila je vjerovali ili ne ozbiljan hit.

Esmeralda
Esmeralda je najvjerovatnije najpularnija serija ikada emotivana u BiH. Popularnost je krunisala posjetom Sarajevu, a legenda kaže da su joj žene u Hadžićima prikupljale novac za operaciju očiju kako bi progledala. Dvorana Skenderija bila je premalena da primi sve one koji su došli da vide glavnu glumicu iz serije. Ono što je zanimljivo je da glavna glumica nije imala problema sa vidom već sa ovisnošću. Droga joj je prema vlastitom priznanju uništila život. Pjesmu Esmeralda, flor del campo pjevalo je i staro i mlado,

Marisol
U vrijeme emitovanja serije ulice u gradovima u BiH su bile puste. Svi su čekali nove epizode serije Marisol. Pjesmu za seriju snimio je Enrique Iglesias.

Pored ove tri megapopularne serije bilo je tu još hitova. Dvojnica, Kafa sa okusom žene, Milagros… Kvalitet navedenih serija upitan je. Meksičke su danas zamijenile turske serije. No, jedno morate priznati zvuci pjesama ipak vraćaju u neka dobra vremena. Serije se danas gledaju na Netflixu i drugim dostupnim platformama. Nema više onog uzbuđenja i čekanja i da se komšinice okupe i gledaju u televizor kao da im o tome ovisi život.

ba.n1info