“Bog nas je spojio”: Farmaceutkinja donirala bubreg čovjeku koji je kod nje podizao lijekove

Svijet

Ova divna farmaceutkinja je donirala bubreg čovjeku koji je kod nje podizao lijekove, a desetljećima je bolovao od rijetke bolesti bubrega.

Donnie Pickeral je pastor jedne vjerske zajednice u Greensborou, Sjeverna Karolina. Prije nekoliko godina svratio je u ljekarnu i upoznao farmaceutkinju Kathleen Kirkland. Često bi razgovarali dok je Donnie podizao lijekove.

Život s rijetkom bolešću
Donnie joj nikada nije spomenuo da živi s rijetkom bubrežnom bolešću zvanom IgA nefropatija više od 30 godina. Liječnici su mu rekli da će mu bubrezi otkazati kad je bio u ranim 20-ima, ali izdržao je puno duže od toga.

Ipak, njegovo stanje konačno ga je sustiglo 2019. Budući da su mu bubrezi otkazivali, suočavao se s mogućnošću dijalize ako ne pronađe donora.

“Da bih ja živio, netko drugi bi morao umrijeti ili bi netko morao dati sebe”, prisjetio se Donnie.

Funkcija njegovih bubrega pala je na manje od 10% na dan kada je Donnie konačno odlučio spomenuti svoje stanje Kathleen.

Predivna odluka

“Rekla je: ‘Želim ti dati svoj bubreg’”, prisjetio se Donnie. “Suze su mi potekle jer nisam očekivao da će to reći. Još smo malo razgovarali i ustanovili da smo iste krvne grupe. Počela je raditi svoje testove. Osjetio sam u svom srcu, kada sam izašao iz te ljekarne, da je ona prava.”

Kathleen je osjećala isto.

“Bog stavlja ljude na tvoj put s razlogom i osjećam se kao da je Donnie došao u moju ljekarnu po mene da mu pomognem”, rekla je.

U svibnju 2020. ova divna žena, supruga i majka troje djece, dala je Donnieju jedan od svojih bubrega. Operacija je u potpunosti uspjela, a i Kathleen i Donnie sada su sretni i zdravi! Donnie se mogao vratiti propovijedanju s punim radnim vremenom i konačno može jesti bez ograničenja.

Znala sam da ima još toliko toga za dati svijetu”, rekla je Kathleen. “Sretna sam što sam mu mogla pomoći u tome.”

Kathleen kaže da je pomoć ljudima razlog zašto je uopće krenula na farmaciju i da bi rado dala više bubrega da ih ima. Ovo je uistinu divna priča!

saznajemo.info