Majka je pala u komu pri porodu – kada joj je otac stavio bebu na prsa, začuo se vrisak

Zanimljivosti

Majka Jeremy Cawley (23) je pala u komu pri porodu nakon što su krvni ugrušci blokirali njezine vitalne dijelove tijela.

Jeremy Cawley bio je u užasnoj situaciji dok je gledao svoju suprugu kako rađa njihovu bebu, Rylana, a ujedno se pripremao za posljednji oproštaj s njom.

Njegova 23-godišnja supruga, Shelly, nadala se prirodnom porodu, no zbog komplikacija su liječnici morali učiniti hitni carski rez. Njihova je kćer rođena potpuno zdrava, ali se Shelly nije budila nakon anestezije.

Krvni ugrušci su blokirali njezine vitalne dijelove tijela te je pala u komu – liječnici nisu mislili da će se ikada probuditi. Bili su sigurni da je više nema.

„Liječnici su učinili sve što su mogli“, rekao je Jeremy, „U tom trenu su bili potpuno sigurni da će Shelly preminuti. Rođenje djeteta je tako velika sreća… no u sljedećem trenutku sam vjerovao da ću se morati zauvijek pozdraviti sa svojom suprugom. Bio sam potpuno otupljen.“

Tada je Ashley Manus, medicinska sestra, dobila ideju. Znala je da dodir kože o kožu majke i djeteta ponekad pomaže novorođenčadi da prežive kada su u opasnosti te je pomislila da je moguće da to djeluje i u obratnom smjeru.

„Mi smo veliki zagovornici takvog kontakta. Vjerujemo da može jako pomoći mami i bebi te svakako ne može naškoditi pa nikada nije loše pokušati“, rekla je.

Položili su joj bebu na prsa
Položili su Rylan na Shellyna prsa i nadali se da ju može dozvati natrag u život.

Negdje duboko sam se nadala da je Shelly još uvijek tamo i da može osjetiti svoju bebu, čuti ju – da će njezini majčinski instinkti proraditi i da će shvatiti da treba biti sa svojim djetetom“, rekla je Manus.

Najprije je bebi bilo tako ugodno na majčinim prsima da je zaspala bez i jednog zvuka. Kasnije su pokušali škakljati i lagano štipati Rylan kako bi vidjeli hoće li zaplakati.

„Poškakljali smo ju, čak smo ju malo i uštipnuli“, rekao je Jeremy, „Trajalo je to 10 minuta, a tada je vrisnula.“

Odjednom su aparati na kojima je Shelly bila priključena počeli pokazivati znakove života te su svi znali da je ona još uvijek tamo i da se bori kako bi mogla biti sa svojom kćeri.

„Plakanje je ponovno oživjelo Shelly te se počela boriti. Ponovno sam imao suprugu“, rekao je Jeremy sa suzama u očima.

Djevojčica je spasila mamin život
Iako je na svijetu bila samo manje od jedan sat, Rylan je već postala pravi heroj. Znali su da je ona spasila mamin život.

Prošlo je gotovo četiri godine od tog nevjerojatnog trenutka, ali se Shelly sjeća svakog detalja trenutka kada ju je Rylan vratila u život.

Znala je da ne može zanijekati moć čuda.

„Kada ju sada pogledam mislim na to da imamo nevjerojatnu vezu“, rekla je Shelly, „Kada odraste mogu joj reći da mi je spasila život.“

faithit.com