(FOTO) POLICIJA NA GRANICI ODUZELA POLA TONE SUDŽUKE I PEČENICE U KOFERIMA

Svijet

Carinici su 23. novembra 2022. godine na kontrolnom punktu Merdare zaplijenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu iz pravca APKiM pristigao autobus, koji se sa oko dvadesetak putnika, uputio iz Prizrena ka Njemačkoj. I vozači i putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da osim ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje.

Ubrzo ih je demantovala detaljna kontrola koja je uslijedila, kada je u prtljažnom dijelu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suvomesnatim proizvodima u rinfuzu.

Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suhe goveđe pečenice. Tek kada je prekršaj otkriven, kao vlasnik ”suvomesnatih kofera” se prijavio suvozač u autobusu, koji je rekao, da je sudžuk i pečenicu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći.

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uvjerenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije.

Podsjećamo da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača, u količini koja je namijenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

crna hronika