Posvojili su dijete koji ima istu bolest kao i njihov si

Zanimljivosti

Roditelji su posvojili dijete iz Kine koji ima istu bolest kao i njihov 6-godišnji sin Tag. U pitanju je hemofilija, poremećaj krvi koji može dovesti do unutarnjeg krvarenja.

Monica i Josh Poynter iz Kentuckyja bili su ponosni roditelji 6-godišnjeg Taga kada su dobili priliku posvojiti 9-godišnjeg dječaka, Treya, iz Kine.

Par je odmah pristao da povede Treya kući, ne samo zato što su jedva čekali proširiti svoju obitelji, nego su znali da će se Tag i Trey vrlo brzo sprijateljiti.

Naime, Tag je rođen s hemofilijom, poremećajem krvi koji može dovesti do unutarnjeg krvarenja te zahtjeva cjeloživotno liječenje. Iako je ta bolest jako rijetka, ispalo je da ju i Trey ima. Kada su to saznali, Monica i Joshi su dobili potvrdu da je Tray zaista prava osoba za proširenje njihove obitelji.

Do prije 10 godina, djeca s hemofilijom u Kini nisu mogla biti posvojena te su živjela u sirotištima. Kada su Monica i Josh vidjeli Treya na snimci on je bio u kolicima što je bila velika razlika u usporedbi s Tagom koji je bez problema trčao jer je primao svu potrebnu skrb i brigu. No, bez obzira na to, Trey je uvijek bio veseo.

Poynteri su otputovali u Kinu kako bi doveli Treya kući. On ih je odmah sve zagrlio. Monica je rekla: „Imao je velik, predivan osmjeh na licu.“

Kada su ga doveli kući, Treyovo se stanje znatno popravilo.

Nisam sigurna da su znali da i drugi mogu imati tu bolest, a kada je Trey vidio da je Tag uzimao lijekove te da se ne mora brinuti o krvarenju, on se vrlo brzo prilagodio na novi stil života“, rekla je Monica.

Trey i Tag su sada prava braća i najbolji prijatelji. Monica je rekla: „Dovezli smo ga u kolicima, a kako možete vidjeti, oni sada skaču na trampolinima, voze bicikle, trče i penju se po drveću.“

Sada kada imaju Treya njihova se obitelj čini potpunom te ohrabruju druge da razmotre mogućnosti posvajanja: „Ako netko razmišlja o posvajanju… Ako je to u vašem srcu, u njemu je s razlogom. Vjerojatno neko dijete kuca na vrata vašeg srca. Čeka da ga pronađete.“

saznajemo.info