IVANA (32) IZDALO SRCE, A NJEGOVI NISU IMALI NOVAC DA GA SAHRANE: Mladićevo telo danima ležalo u kapeli!

Crna hronika

Ivan je iznenada preminuo od srca, a njegova porodica nije imala 180.000 neophodnih za njegovu sahranu. Na Instagram grupi “Grupa Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Padinska skela” juče je objavljen apel u kojem se mole svi oni koji prate ovu stranicu da uplatom, po sistemu “koliko ko može” pomognu porodicu preminulog Ivana.

Sa istom namerom u kraju gde je Ivan živeo, Centru 1, postavljena je kutija za prikupljanje pomoći za porodicu kako bi ga sahranila kako dolikuje. Do tog trenutka, njegovo telo je i dalje bilo u kapeli, jer porodica nije imala novca da plati troškove, čime je tuga bila još veća.

“Poštovani u prodavnici “Papagaj” u Borči, Cenatar 1, nalazi se kutija u kojoj se ubacuju pare za preminulog Ivana S. Njegovi nemaju para da ga sahrane. Ivan je 90-to godište i umro je od moždanog udara. Svaka pomoć je dobrodošla”, glasila je poruka koja je sinoć objavljena na stranici “Grupa_kkbops”Ubrzo nakon ove objave, javio se neko od njegovih poznanika sa novim informacijama. Priča o Ivanu je tu postajala još teža.

“Skupili su oko 50.000 dinara, kupili dečku gardarobu za sahranu. Za grobno mesto im traže 107. 000 dinara plus kapela mora da se plati za nekih sedam dana koliko je tamo. Ima samo majku koja je bolesna.”

A onda, Borčanaci koji i pored svoje muke, još uvek nisu slepi za tugu i nemoć drugih kojima je ruka prekopotrebna. Naime, u nešto manje od 24 sata angažovanja, prikupljeno je 203. 000 dinara. sa tom cifrom, porodica mladića, majka koja je bolesna i baka, navodno će moći danas da sahrane Ivana.

“Drugari uspeli smo da prikupimo novac za sahranu našeg komšije Ivana i da se vrati termin sahrane za danas. Ivan će biti sahranjen u 13h na Novom groblju. Skupljeno je 203.000 dinara što će biti dovoljno da se izmire troškovi oko sahrane i drugi troškovi koji iznose oko 180.000 dinara.

Hvala svima puno što ste delili, uplaćivali, davali podršku. Hvala što ste pomogli oko vraćanja termina sahrane. Zajedno možemo se. Ivane, počivaj u miru, i neka te anđeli čuvaju”, navodi se u obaveštenju stranice koja je objavljeno jutros oko osam časova.

Ivan (32) iz Beograda je iznenada umro, a njegovo telo je danima bilo u kapeli: “Ljudi, njegovi nemaju novca, dajte da pomognemo”

Žitelji naselja sa leve obale Dunava, Borče, pokazali su ponovo da imaju zlatno srce i da su tu jedni za druge kada je najteže. Ovaj put ujedinila ih je smrt Ivana S. (32).

Kurir. rs