Beskućnik je molio Boga za topli obrok, a onda mu je prišao jedan čovjek

Zanimljivosti

Beskućnik se molio Bogu za jedan topli obrok, a onda mu je prišao jedan kršćanin. Njihova priča će vas ostaviti u suzama.

John Brantley izlazio je iz supermarketa Best Buy kada je jedne večeri primijetio muškarca kako prebire po kanti za smeće ispred trgovine. Beskućnik je tražio ostatke hrane nekoliko minuta. Izvlačio je vrećice iz restorana brze prehrane tražeći ostatke.

Brantley je kasnije napisao: „Našao bi nekoliko krumpirića u jednoj vrećici ili zalogaj hamburgera u drugoj. Pokraj njega je bio omot od hamburgera na koji bi stavljao ostatke hrane koje je našao u kanti za smeće“.

Muškarac je samo kopao po kantama za smeće
Beskućnik nikada nije dosađivao nikome iako je mnogo ljudi prolazilo pokraj njega. Nikada nije molio za novac ili hranu. Samo je kopao po kantama za smeće.

John je nastavio: „Nakon što je pregledao cijelu kantu, očistio je cijelo područje oko nje, a hranu koju je našao zamotao je u taj prljavi omot od hamburgera. Srce me je zaboljelo. Nisam osoba koja inače dijeli novac, čak ni beskućnicima jer mnogi od njih ni nisu beskućnici. Valjda nikada prije nisam vidio nikoga tko pregledava kantu za smeće pokušavajući naći hranu“.

John je bio duboko taknut. Znao je da mora pomoći tom beskućniku. Prišao mu je i pitao ga može li mu kupiti što za jesti. Otišli su do obližnjeg restorana brze prehrane. John mu je naručio najveći meni jer je beskućnik rekao da bi „cijenio bilo što“.

John je napisao: „Jedino što je zaista zatražio bila je velika čaša slatkog čaja“.

Kada sam mu kupio hranu bio je jako zahvalan. Rekao mi je da se zove Steve i da je beskućnik otkako mu je sestra preminula prošle godine. Pokušavao je otići s ulice, ali mu je bilo jako teško. Rekao sam mu da ga Bog voli i da ću se moliti za njega. Ponovno mi je rekao koliko je zahvalan za taj obrok“.

John mu je predao obrok i ušao u svoj automobil. Tada je shvatio da ne može tu stati, ne može ga samoga ostaviti. Odlučio se vratiti.

„Stao sam pokraj njega i pitao ga mogu li mu bilo kako još pomoći. Rekao je da ne mogu. Nikada me nije tražio novac. Pitao sam ga mogu li mu platiti karticu za tople obroke u McDonaldsu, a on je rekao da bi to bilo jako lijepo. Tako sam i učinio“.

Steve mi je tada rekao da se molio danas za mene. Nisam bio siguran na što misli. Pretpostavio sam da je molio za mene jer sam mu pomogao tako da sam mu zahvalio. No on je rekao: ‘Ne, ne razumiješ. Molio sam Boga da mi pošalje nekoga da mi kupi topli obrok danas… a On je poslao tebe’. Nisam znao što reći… Molitva za topli obrok nije bilo ono za što sam ja danas molio!“.

Tada je John shvatio što Bog želi da nauči. Tada mu je Steve rekao da ima rak.

John je ispričao: „Shvatio sam koliko sam blagoslovljen… oči su mi se počele puniti suzama. Tada mi je Steve rekao: ‘Vidite, imam rak!’ pokazao mi je veliku izraslinu na svom trbuhu. Rekao je da zna da neće još dugo živjeti. Pitao sam ga poznaje li Isusa, on je rekao da Ga poznaje. Pitao sam ga mogu li se moliti za njega, a on je rekao da mogu. Tada smo se zajedno pomolili na stazi ispred McDonaldsa. Suze su mu potekle iz očiju. Rekao mi je da zna da će umrijeti i da je spreman. Da mu je muka života u bolovima i da to nije život. Ostao sam i nastojao ga malo ohrabriti dok su mi suze navirale na oči. Molim se da sam mu pokazao Isusovu ljubav danas i da sam mu nečime dao malo nade. Ako ste ovo pročitali, sjetite se Stevea u svojim molitvama“.

saznajemo.info