MUDRACI PREPORUČUJU DA NIKOME NE GOVORITE OVIH 6 STVARI: Čuvajte ih kao najveću tajnu!

Zanimljivosti

Prvo što treba spremiti kao tajnu, kažu mudraci, jesu vaši dalekosežni planovi.Pokušajte šutite do trenutka dok se vaš plan ne ostvari. Sve naši ideje nisu samo nesavršene, već imaju dosta slabih mjesta po kojima je lako nanijeti udarac, i razrušiti ih.Drugo, ne pričajte o svom dobročiniteljstvu – rijetkost je u ovome svijetu, i zato ga treba čuvati kao zjenicu svog oka. Ne hvalite sebe zbog dobrih djela. Ponos će odmah to prepoznati i oduzet će svu blagost koja je data u dobrotvorne svrhe.Treće o čemu ne treba pričati, a po preporuci mudraca, jeste o svom asketizmu.

Ne trubite unaokolo o svojim ograničenja u prehrani, u se*sualne odnosima itd. Fizički asketizam donosi korist samo ako je u kombinaciji s emocionalnom komponentom.Četvrto o čemu bi trebalo da šutite – o svojoj hrabrosti i junaštvu. U životu neko dobiva vanjske, a neko unutarnje izazove.

Vanjski su vidljivi, zato ljudi za njih dobivaju nagrade, ali prevladavanje unutrašnjih izazova niko ne primjećuje, samim tim i nagrade se ne dodjeljuju.Peto o čemu nije baš potrebno razglabati pred drugima – jeste pričati o svojim porodičnim problemima.I uopšte o svom privatnom životu. Zapamtite, što manje govorite o problemima u svojoj porodici, time će ona biti jača i stabilnija. Svađa je oslobađanje od negativne energije, koja se nakupila u procesu komunikacije.I šesto, ono što nije vrijedno spomena, to su ružne riječi i tračevi koje čujete tokom dana.Možete isprljati cipele na uluci, a možete i isprljati i svoju svijest. I čovjek, koji se vraća kući, i prepričava sve gluposti koje je čuo tokom dana, ničim se ne razlikuje od čovjeka koji je ušao u kuću i nije skinuo cipele.

rekreativno.info