Zbog rijetke bolesti kože su je ostavili roditelji, a ona za sve zahvaljuje Bogu

Zanimljivosti

Djevojčicu su zbog rijetke bolesti kože (koja je prekrivena krljuštima i stalno se ljušti) ostavili roditelji, no ona za sve zahvaljuje Bogu.

Nisha Lobo pati od rijetkog genetskog poremećaja kože. Kada je imala samo tjedan dana, roditelji su je ostavili u sirotištu u Bengaluru, u indijskoj državi Karnataka.

Niša ima poremećaj koji se zove “lamellar ichthyosis”, što znači da ima kožu kao što imaju ribe.

– Moja koža je prekrivena krljuštima i stalno se ljušti. Jednostavnim riječima, moja koža je previše tijesna za moje tijelo – kaže za BBC djevojčica.

Zbog rijetkog poremećaja, koji pogađa jednog u 600.000 ljudi, Nishina koža puca i lomi se, što je vrlo bolno.

Nitko nije želio posvojiti djevojčicu s tako specijalnim potrebama, osim liječnika koji je radio tamo. Nishu je prihvatio u svoju obitelj.

VIDI OVO: 5 znakova raka kože: Ovaj vodič vam može spasiti život

– Vidjeli smo djevojčicu koja je bila u vrlo lošem stanju. Nije imala očne kapke, oči su joj krvarile, koža joj je bila u užasnom stanju – rekla je Aloma Lobo, njezina majka.

Ona se prisjetila kako je njihova druga kći jednostavno podigla Nishu, zagrlila je i rekla joj: “Mama, odvedimo je kući”.

Nisha ne dozvoljava da joj ovo stanje utječe na život – rekla je majka.

Kada izađe van, ljudi jednostavno ne mogu skloniti pogled s nje.

– Neke ljude uplaši moj izgled, a što ja tada napravim? Nasmijem im se, a oni mi ponekad uzvrate osmjehom – rekla je djevojčica.

Nisha je ispričala kako je uspjela i smekšati četvero djece koji su stalno gledali u nju u crkvi.

– Mahnula sam im. Prvog dana nije bilo nikakvog odgovora, ali su vremenom i oni meni počeli mahati. A onda su jedne nedjelje dotrčali i sjeli pored mene – otkrila je djevojčica.

Kada pogledate njezine fotografije, vidite djevojčicu koja je uvek nasmijana, a njen otac tvrdi kako su puno naučili od nje.

Zbog svog stanja, Nisha se nikada nije žalila.

– Nikada se nisam žalila na Boga, zato što nisam vidjela razlog za to. Dao mi je sve što mi je potrebno. Ne mislim o sebi kao o osobi koja ima problem i ne vidim razlog zašto ne bih bila sretna – zaključila je djevojčica.

novizivot.net