U Petrovoj su u dva dana četiri žene rodile čak desetero djece! Dva para blizanaca i dvije trojke

Region

Ako gledamo blizanačku trudnoću, to je dakle jedna trudnoća blizanačka na 50-100 porođaja, ako gledamo troplodne trudnoće, one su naravno još rjeđe i iznose negdje jedan na 8000 porođaja, kaže specijalist Pavić

U zagrebačkoj Petrovoj bolnici su četiri žene u dva dana na svijet donijele – desetero djece! Od njih su devet djevojčice i jedan dječak.

Kako javlja HRT, rođena su dva para blizanaca i dvije trojke, koje se u Europi rađaju u omjeru 1:8000.

– Kada sam čula da nosim trojke, ispočetka je bio šok. Ne brinem se ništa, stvarno, ni za cure ni za sebe, super je sve. Tata je presretan, svaki dan nam je tu. Jedva čeka da izađemo, doma je sve spremno, tako da jedva čekamo šou – ispričala je Dijana Dujić Zadro. Osim njenih, tu su i još jedne trojke.

Mato Pavić, specijalist ginekologije rekao je kako je zahtjevno voditi takve trudnoće, a zahtjevan je i sam porođaj.

– Najmanja djevojčica ima 1 kg, a najveća negdje 1.790 kg. One moraju biti prvo potpuno stabilno, na sobnom zraku normalno disati, moraju uspostaviti normalnu prehranu i sve. Ako bude sve onako kako mi priželjkujemo i očekujemo, možda za jedno mjesec dana, otprilike mogli bi očekivati njihov otpust – ispričala je Sonja Anić Jurica, subspecijalistica neonatologije.

Osim trojki, u Petrovoj su se rodila i dva para blizanaca.

Lijepa reakcija i djece i nas, svi jedva čekaju da dođemo. Stvarno su dobre, malo Kaja traži više pažnje, ali su odlične za blizanke – rekla je Dijana Filipović, koja uz novorođene Kaju i Luciju ima još sedmero djece.

– Ako gledamo blizanačku trudnoću, to je dakle jedna trudnoća blizanačka na 50-100 porođaja, ako gledamo troplodne trudnoće, one su naravno još rjeđe i iznose negdje jedan na 8000 porođaja – istaknuo je specijalist Pavić.

24sata.hr