Snijeg diljem Hrvatske! Zabijelio se i Gorski kotar, HAK upozorava: Prilagodite vožnju!

VREMENSKA PROGNOZA

Ravna Gora, Mrkopalj, Zavižan, Platak… Sva su se ta područja zabijelila u subotu navečer kada je počeo padati snijeg. Prema prognozama, snijeg bi se mogao nastaviti i sutra, i u nešto nižim predjelima

Tijekom dana je počeo, kako su meteorolozi najavljivali, padati snijeg. Kamere DHMZ-a ranije su u subotu snimile snijeg na Zavižanu, kojeg je prvi snijeg zabijelio još u rujnu, a snijeg je tijekom poslijepodneva i večeri pao i na području Gorskog kotara.

Na Facebook stranici HR vrijeme objavljene su dvije snimke na kojima se vidi da snijeg pada na području Mrkoplja i Ravne Gore, a zabijelila se Ivanščica, pa čak i dijelovi kraj Varaždina.

Meterolozi su najavili kako bi ovog vikenda, uz kišu, moglo biti i snijega ne samo u subotu, već i u nedjelju.

– Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Lici i Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg. Mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. U priobalju puše jaka bura. Ponegdje ima i magle, mjestimice vrlo guste. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila – upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

24sata.hr