Profesorka iz Trstenika za Nova.rs: Bilo me je sramota šta sam doživela, moj sin je bio u učionici preko puta

Region

Profesorka engleskog jezika M.S. iz Trstenika, koja je bila žrtva maltretiranja na času, kaže za Nova.rs da je doživela preveliki stres i da više od nedelju dana nakon događaja, još uvek nije potpuno svesna šta joj se dogodlilo.

„Još uvek sam umorna i prestravljena. Ovo je bilo previše za mene. Iako sada znam mnogo više detalja sa tog događaja, verujte da nisam ni bila svesna šta mi se dogodilo na času. Tek kada sam došla kući i kada mi je sin pokazao snimak, shvatila sam šta mi se dogodilo“, kaže ona.

Kako nam je ispričala, odmah je na nagovor sina otišla u hitnu službu Doma zdravlja u Trsteniku. Kaže da je na sreću imala samo lakše fizičke povrede, ali psihičke su kako je rekla, daleko bolnije.

„Išla sam kod specijaliste. Uradila sam sve preglede koje sam mogla u zdravstvenoj ustanovi u Trsteniku. Za detaljnije preglede ću morati da idem u veće klinike“, kaže M.S.

Na naše pitanje, zašto odmah nije prekinula čas, ustala i otišla da prijavi šta joj se dogodilo, profesorka kaže da je ipak sačekala da se završi čas.

„Bilo me je sramota šta sam doživela. Došla sam kući da vidim u kakvom sam stanju. Da se saberem. Moj sin je bio u učionici preko puta. Ni on nije znao. Ali, ubrzo je video snimak i dotrčao kući. Bio je besan“, kaže ova profesorka.

U učionici je na času engleskog bilo samo sedmoro učenika, jer i odeljenje nema više od jedanaest učenika. Zato je, kako nam je ova profesorka rekla, delovalo kao da je učionica prazna.

Profesorka kaže da se ranije na časovima nikada ništa slično nije dogodilo sa ovim učenicima.

„Kod jednog od njih porodični odnosi nisu bili u dobrim odnosima. Jer, on ima još braće i sestara i briga o njima nije baš na najboljem nivou. Ja sam to znala i štitila sam ga zbog toga. A vidite kako mi je on uzvratio. Učenik koji mi je izmakao stolicu je još uvek maloletan, i ima 17 godina. Ne znam kako će se završiti. I ranije se dešavalo da za nekog problematičnog đaka tražimo isključenje, a onda posle žalbi, Ministarstvo prosvete ih vrati u školu. Ovi treba da idu u popravni dom“, kaže ova profesorka i dalje vidno potresena zbog svega što joj se dogodilo.

Kako nam je ispričala, u svom dugogodišnjem predavanju engleskog jezika, puno dece je učila. Kaže da je najveću podršku dobila od roditelja.

„Videla sam ili se čula i sa pojedinim kolegama. Ali, ima i onih koji se nisu javili“, iskreno nam je rekla profesorka.

nova.rs