Hrabri policajci u Bihaću izvukli muškarca iz ralja smrti: Odmah smo skočili za njim u Unu, izvukli ga, okrenuli na bok i masirali…

Region

Odmah sam se uputio da dođem što bliže koritu rijeke Une, rekao je Alijagić

Muškarca koji je prije tri dana skočio s mosta u Bihaću spasili su hrabri policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona.

To su policijski službenici Dinko Alijagić, Amra Balaban, Asim Perviz i Jasmin Felić.

Nemili događaj dogodio se u naselju Bakšaiš, a kako je za portal „Avaza“ kazao Dinko Alijagić bez razmišljanja spasili su muškarca.

– Mi smo primili smjenu u 15 do 6. Oko 6:20 sati smo od naše dežurne službe, to jeste vođe smjene od PS Bihać upoznati da na tom dijelu Bakšaiškog mosta po prijavi N.N. građanina se nalazi nama još u tom momentu nepoznato lice i da najvjerovatnije ima namjeru da se baci sa mosta u rijeku – rekao je Alijagić.

Izbacio vodu iz organizma
Dodaje da su po zaprimljenoj dojavi odmah se uputili na lice mjesta. Kaže da su shvatili da su minute u pitanju.

– Svaka minuta je bila bitna. Dolaskom na lice mjesta vidimo da nema tog prijavljenog muškarca. Lijevo, desno smo razgledali. Vidimo da nema ništa. Igrom slučaja to je moja mahala gdje sam se ja rodio i gdje živim. Odmah sam se uputio da dođem što bliže koritu rijeke Une. Tamo su već bila dvojica kolega.

Bez razmišljanja sam skinuo opasač, pištolj i ono što nosim. Izuo sam cipele i skočio u Unu i došao do muškarca. Za mnom su odmah dvojica kolega došli i pomogli mi. Mi smo ga izvukli na takozvanu sedru i na bok ga stavili, ruku prebacili, masirali i on je možda nakon minutu počeo da štuca i da izbacuje vodu iz sebe – prepričava nam hrabri policajac.

Istakao je da je potom na lice mjesta pristiglo vozilo hitne pomoći, vatrogasci.

Smješten na hospitalizaciju
– Hitna pomoć nam je ustupila svoja nosila i to je malo rizično bilo. Morali smo ga preko jednog slapa da prenesmo da što prije ide u bolnicu. Hvala dragom Bogu, prenijeli smo ga, spasili. Uposlenici hitne pomoći su preuzeli dalje angažovanje po pitanju njega i odveli ga na hospitalizaciju – rekao je Alijagić.

Kazao je da je na teren prvo upućena interventna patrola, pa potom druga u kojoj se nalazio on. Dodao je da se radilo o hitnosti jer je rijeka Una nepredvidiva i hladna.

Nagasio je da ga je Amra Balaban usmjeravala kuda da se kreće.

AVAZ