Domaćin Mundijala: Ko bude “uhvaćen” da makar i lizne kap alkohola na stadionu ide u zatvor na šest mjeseci

Zanimljivosti

a navijače koji žele da okvase grlo dobro poznatom tekućinom obezbjeđene su posebne zone za ispijanje, ali će i u njima boravak i konzumiranje alkohola biti vremenski ograničena.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će jedino dosad sa izraženim restrikcijama “tradicionalnih fudbalskih vrijednosti”, kao što je ispijanje piva prije, za vrijeme i poslije utakmice.

Bez ustupaka

Pivo i fudbal su dosad na svim mogućim fudbalskim priredbama išli jedno uz drugo, neraskidivi kao nokat i meso, ali u Kataru, zbog krutih zakona koji vladaju u ovoj zemlji, čak ni zbog takmičenja kao što je Mundijal se ne pravi ustupak.

Kao što je poznato, u petak je i zvanično saopćeno da niko neće smjeti da pije alkohol na stadionima, jer su tako odlučili vladari Katara koji su, jasno, jači od FIFA u svojoj zemlji, a u isto vrijeme propisane su i kazne za sve koji budu kršili ovaj zakon.

Kako je rečeno u zemlji domaćinu Mundijala, koji uzred kreće u nedjelju utakmicom Ekvador – Katar, svi oni koju budu “uhvaćeni” da makar i liznu kap alkohola na samom stadionu, koji se usude da uzmu gutljaj, bit će sankcionisani zatvorskom kaznom od šest mjeseci!

Novčana kazna

I to nije sve. Uz pritvor prekršiocu ide i novčana globa koja iznosi 820 eura.

Svi koji također pokušaju da unesu u Katar alkohol bit će hapšeni i kažnjavani tako da se nikome ne preporučuje da se usudi na ovakav smjeli poduhvat i rizik koji mu može upropastiti užitak boravka na Svjetskom fudbalskom prvenstvu.

Za navijače koji žele da okvase grlo dobro poznatom tekućinom obezbjeđene su posebne zone za ispijanje, ali će i u njima boravak i konzumiranje alkohola biti vremenski ograničena.

:
Avaz