Uspavani Todor vraća se kući, bolnici je vraćen dug: “Naša borba se nastavlja, tražimo rešenje”

Region

Njegovi roditelji platili su dug bolnici u Turskoj i krenuli kući sa Todorom

a redakciju Telegrafa nema lepše vesti od te da je akcija za pomoć jednom bespomoćnom, a teško bolesnom detetu, uspela!

Novac za uspavanog Todora Stojanovića, bebu od svega 15 meseci, je sakupljen. Njegovi roditelji platili su dug bolnici u Turskoj i krenuli kući sa Todorom.

U bolnici nije pronađeno rešenje za Todorovo stanje, ali mališan nije smeo da napusti ustanovu dokle god se ne izmire troškovi njegovog boravka u njoj. Srećni što su uspeli, roditelji su napisali predivan post i posebno se zahvalili našem novinaru Pavlu Ivkoviću, posle čijeg teksta je stiglo dovoljno uplata i poruka.

– Hvala vam svima od srca na angažovanju, deljenjima, uplati, na pomoći svake vrste. Hvala novinaru Telegrafa na podršci, vest se brzo proširila i pored neophodne finansijske pomoći, dosta vas nam se javilo sa preporukom lekara i klinike za dalje lečenje. Novac neophodan za plaćanje duga klinici je sakupljen! Možemo da organizujemo transport i povratak. Naša borba se nastavlja, u potrazi smo za rešenjem Todorovog stanja, za izlečenjem. Iz tog razloga, ostajemo članovi fondacije, ali novac koji nam je bio hitan za povratak smo zahvaljujući svima vama u rekordnom roku prikupili – napisali su oni.

Todor Stojanović, uspavana beba od 15 meseci, samo je dva meseca svog života proveo kod kuće. Ostatak je boravio u bolnicama zbog komplikacija sa zdravljem već u prvim danima u porodilištu. Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Pre oko 6 meseci mališan je primljen u bolnicu u Turskoj radi daljih ispitivanja, a za isplatu boravka u istoj, porodici je potrebno 40.000 evra.

Nažalost, ova beba podlegla je brojnim infekcijama tokom lečenja, pa su mu okice konstantno zatvorene. Roditelje najviše boli što pogled svog deteta nisu videli od kada je primljen u tursku bolnicu.

– Oči su mu konstantno zatvorene od kada je na intenzivnoj nezi u Turskoj. Pre toga ih je otvarao povremeno, ali sada su non-stop zatvorene. To se dešava zbog određene bakterije ili infekcije, uglavnom neke koja se pokupi u bolnici. Ne krivim nikog, takve infekcije su veoma česte, a on je osetljiv – ispričao nam je tata Stevan.

Stevan zaključuje da se nada najboljem. Željno iščekuje dan kada će ga njegov sin pogledati ponovo i moći da ima normalno detinjstvo koje, kao i svako, zaslužuje, a jedino udruženi možemo to i da mu ostvarimo.

Za Todorovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Todoru!

Uplatom na dinarski račun

160-6000001381821-75

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001381786-83

IBAN:

RS35160600000138178683

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs)