Molitva za vlastito ozdravljenje

Zanimljivosti

Molitva za vlastito ozdravljenje može biti upućena Bogu u bilo kojoj vrsti bolesti ili slabosti u tijelu ili duši.

Bože, Ti me tako dobro poznaješ. Stvorio si me. Poznaješ broj vlasi na mojoj glavi i čak su Ti poznate moje misli, koje začnem u srcu, prije nego što ih izrazim. Rekao si nam da dođemo Tebi i da Te zamolimo za sve što nam je potrebno.

Ti si Jahve-Rafa, Bog koji iscjeljuje i Ti si Taj koji ima posljednju riječ u vezi mog života, u vezi godina koje ću provesti ovdje na životu služeći.

Danas Ti dolazim kao dijete. Čeznem za time da čujem od Tebe i molim za Tvoje božansko iscjeljenje. Postoji puno toga što ne razumijem u vezi života. No znam da jednim dodirom, jednom riječju, Ti činiš sve cjelovitim. Molim Te, oprosti mi moje grijehe, očisti me od nepravednosti i započni svoje iscjeljenje, iznutra prema van.

Ne znam uvijek što je Tvoja volja Gospodine, pogotovo u vremenima koja su poput ovih današnjih, kada očajnički tražim tvoje lice. Ne nudim ti obećanja, nikakvih uvjeta, nikakvih dogovora u zamjenu za moje zdravlje. Jednostavno se klanjam u srcu Tebi i izgovaram ti žudnju svoga srca: želim provesti što je više moguće godina, pokazujući ljubav Tebi, drugima i tako što želim postati više poput Tebe.

Vjerujem da Ti imaš moć iscijeliti
Bez obzira na način kako to odlučiš postići, to ovisi o Tebi i ja nemam ništa protiv toga. Ako upotrijebiš liječnike kako bih bila iscijeljena, podari im mudrost da znaju što činiti. Bez obzira na način kako ćeš to postići, iscjeljenje koje Ti daš uvijek je čudesno. Ti zaslužuješ svu hvalu.

Apsolutno vjerujem da Ti imaš moć iscijeliti. To si pokazao na zemlji u prošlosti, no i danas iscjeljuješ na čudesne načine. Čak i onda kada je moja vjera slaba, Ti kažeš da je dovoljna, a moja ljubav prema Tebi jest snažna. Znam da Ti već držiš moje srce i moj život u svojim rukama. Sve ovisi o Tebi. Ako Ti mogu donijeti više slave kroz iscjeljenje, onda je to ono što tražim. To je ono za čime čeznem.

No ako je Tvoj odgovor ne ili ako je ”zasad ne”, znam da je Tvoje milosrđe dovoljno za mene. U konačnici, želim da ono što je Tvoja volja bude moja volja. Radujem se provođenju vječnosti zajedno s Tobom. No Gospodine, ako je Tvoj plan za mene nešto više ovdje na zemlji, ne samo da mi je potrebno i da želim tjelesno iscjeljenje Gospodine, nego mi je potrebno duboko očišćenje i osnaživanje; obnova iz srži onoga tko sam. Jer sve što ja jesam, Tvoj je. Upotrijebi ovo iskušenje kako bi me osnažio u pogledu ”što ako” vjere i kako bi moja vjera postala ”bez obzira na sve” vjera. Bez obzira na sve, odabirem Ti davati čast i dati Ti slavu.

U Kristovo ime, amen.

novizivot.net